Sağlık Paradan Daha Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .


Sağlık Paradan Daha Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Bu dünyada bizi ayakta tutacak, bizi güçlü kılacak  tek önemli şey sağlığımızın yerinde olmasıdır . Sağlık yerinde değilse , hastalığınıza  zenginliğiniz bile çare değilse işte o zaman o zenginliğin hiçbir anlamı olmaz . Çünkü sağlık olmadan ne yenilenin tadı olur, ne içilenin.

Her şeyden önce insan sağlıklı olmalıdır . Sağlıklı olduğumuz zaman sağlıklı düşünürüz, kendimizi iyi hissederiz ve amacımıza odaklanırız . Hayata dair hayallerimiz, umutlarımız  olur . Sağlıksız olduğumuz zaman gücümüz  yerinde olmaz ve kendimizi kötü hissederiz . Bunun için her şeyden önemli şey  sağlıktır . Örneğin, şeker hastası yaşlı bir teyze şeker hastası olduğu için canının  çektiği birçok şeyi yiyemez .  Çok fazla yediği zaman hemen şekeri  yükselir ve kötü olur. Bu  teyzemiz ne kadar zengin olursa olsun her istediğini yiyemez . Çünkü her şeyden önemli olan onun için sağlığıdır . Bunun için her zaman sağlık her şeyden önemlidir .

Sağlıktan  büyük zenginlik yoktur. Sağlığın önemi ile ilgili Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman da ‘’ Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet  cihanda bir nefes sıhhat gibi. “ demiştir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme