Atatürk’ün Gençlerde Görmek İstediği Özellikleri Ve Gençlere Verdiği Görevleri Dikkate Alarak Gençliğin Ata’ya Cevabı Başlıklı Bir Yazı Yazınız.


Atatürk’ün  Gençlerde Görmek İstediği Özellikleri Ve  Gençlere  Verdiği Görevleri Dikkate Alarak  Gençliğin Ata’ya Cevabı Başlıklı Bir Yazı Yazınız.

Vatanseverliği ile tanınan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuk , genç , yaşlı herkese değer vermiştir . Bilhassa gençlere daha çok  önem vermiştir . Çünkü o büyük insan geleceği gençlere emanet etmiştir . Gençler çalışmalıdır , üretmelidir , verimli olmalıdır . Çünkü gençlik yıllarındaki güç insanda başka hiçbir zaman olmaz .

Gençler olarak ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin  varlığını , birliğini ve dirliğini bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz . Her zaman ‘’ Ya istiklal, Ya ölüm’’ düşüncesi ile hareket etmeliyiz ve ülkemizin bağımsızlığını korumalıyız . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ve en büyük değeri olarak gördüğü Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız .  Cumhuriyet’i yok etmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz . Her zaman demokrasiden yana olmalıyız . Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına hayatımızda uygulamalıyız . Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için var gücümüz ile çalışmalıyız . İlim ve fen yolunda ilerlemeliyiz . Ülkemizi çok sevmeliyiz , ülkemizin doğal kaynaklarını boş yere israf etmemeliyiz .  Vatanımız zor bir duruma düştüğü zaman her zaman dayanışma içinde hareket etmeliyiz .

 Ülkemizi tehdit eden her türlü iç ve dış tehditlere boyun eğmemeliyiz . Aklıcı olmalıyız , ileri görüşlü olmalıyız , gerçekçi olmalıyız , idealist olmalıyız ve çok okuyup çok çalışmalıyız .

13 yorum:

  1. ççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççok güzel

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooo oooooo ooooookkkk güzel

      Sil
  3. Çok çok çok çok çok güzel ve anlaşılır teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. çok kötü beğenmedim :'(

    YanıtlaSil
  5. güzel ve açıklayıcı olmuş teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Deneme