Bir Öğretmen Hayatınıza Neler Katabilir ?


Bir Öğretmen Hayatınıza Neler Katabilir ?

Öğretmenler bir topluma yol gösteren , ışık tutan en önemli eğitimcilerdir . Öğretmenler bizi  ileriye götürür . Bize insanlığı öğretir , iyi insan olmayı öğretir . Bize bilgi öğretir . Bizim gelecekte bir meslek edinmemize yardımcı olur . Bir öğretmen hayatımıza  çok şey katar . Bizi eğitir, bize öğretir, bizi aydınlatır . Öğrenmeye isteksiz olan bir çocuğu öğrenmeye istekli hale getirmek için  yeni yöntem ve metotlar bularak o çocuğun çalışkan olmasına yardımcı olur .

Öğrenmeye meraklı çocuğu ise zirveye çıkarır . Çünkü öğretmen  toplum için vardır , toplumu eğitmek, yarınlara eğitimli nesiller bırakmak için vardır .  Bunun için öğretmenlerimizin değerini bilmeliyiz ve  onlara hak ettiği değeri vermeliyiz . Öğretmenler bizleri cahil kalmaktan  kurtarır . Devamlı kendilerini geliştirdikleri için bu gelişimin bize de katkısı olur . Öğretmenlik çok zor bir meslektir . Bu mesleği yerine getirmek fedakarlık ister , emek  ister sevgi ister . Çünkü öğretmen bize sevgiyi öğretir , saygıyı öğretir , toplum içinde nasıl  hareket edeceğimizi öğretir . Kısacası öğretmenlerimiz hayatımıza çok güzel şeyler katar ve bizi iyi önde etkilerler .

Bundan dolayı her öğretmen değerlidir , her öğretmen bizim  neferimizdir .  Öğretmen hayata güzellikler katar, ışık saçar, bilgi saçar, insanlık saçar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme