Dünyadaki Bütün Para Bütün İnsanlara Eşit Olarak Dağıtılsaydı Dünya Nasıl Olurdu? Kısaca Yazınız.

Dünyadaki Bütün Para  Bütün İnsanlara Eşit Olarak Dağıtılsaydı Dünya Nasıl Olurdu? Kısaca Yazınız.

Dünyadaki tüm para tüm insanlara eşit olarak dağıtılınca bence iyi olmazdı. Çünkü çalışan ile çalışmayan arasında  herhangi bir ayrım olmazdı . Çalışan da aynı parayı aldığı için, çalışmayan da aynı parayı aldığı için hayatın hiçbir anlamı olmazdı .

Çalışan insan da bir süre sonra çalışmayı bırakır ve ne de olsa çalışmayana da aynı para veriliyor derdi ve böylece bilim ve fen  alanında gelişmeler olmazdı . Dünyamız gerilerdi .  Sadece maddi durumu olmayan, çalışma imkanı olmayan insanlara para yönünden yardım edilse bana göre daha iyi olur. Çünkü böyle olunca adaletsizlik de olmamış olurdu. İnsan hakları için , adalet için herkes hak ettiği parayı almalıdır ve kimse kimsenin hakkını yememelidir . Herkes eşit para aldığı zaman bir kargaşa ve kaos ortamı oluşurdu . İnsanlar çalışmaz , insanlık gelişmezdi . Böylece insanlarda sadece  para olur fakat insanlar bir şey üretmedikleri için, çalışmadıkları için aç kalırdı.

Bunun için de herkes çalışmalıdır  ve hak ettiği parayı almalıdır . Ülkeler birbirini sömürmemelidir. Eşit, adaletli, hak edenin hak ettiğini alması bence daha iyi olurdu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme