Bir İşte İyi Olmak İçin Yetenekli Olmak Gerekir Konulu Münazara Yazınız .

Bir İşte İyi Olmak İçin Yetenekli Olmak Gerekir Konulu Münazara Yazınız .

Her insan doğuştan farklı yeteneklere sahiptir . Bir işte iyi olmak için o işin sadece  kitapta yazılanları bilmek yeterli olmaz .  Kişi o iş alanında aynı zamanda yetenekli olmalı , o işin uzmanı olmalıdır . İnsan yetenekli olduğu işi yapar ve severse daha başarılı sonuçlar elde eder .

Örneğin; elektriği icat eden Edison okulda çok başarılı bir öğrenci olmamasına  rağmen kendi yeteneği ile gece gündüz çalışmış, deney ve gözlemler yapmış, birçok defa başarısız olmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş ve yeteneği ile dünyaya ışık saçmıştır . Eğer ki Edison’nun bu alanda herhangi bir merakı ve yeteneği olmasaydı o başarılı olamayacaktı .  İşte burada yetenekli olmak ve meraklı olmak çok önemlidir . Ya da başka bir örnek verelim. Bir öğrenci öğretmenlik bölümünü kazansın, KPSS’den çok iyi bir puan alsın, mülakattan da çok iyi bir puan alsın ve bu kişinin ataması yapılsın. Bu öğretmen  eğer ki çocuklar ile iletişim kurma yeteneğine sahip değilse, öğretmenliğin gerektirdiği becerilere sahip değilse ne kadar çok çalışkan olursa olsun iyi bir öğretmen olamaz.

İyi bir öğretmen olmak için bu mesleği sevmek ve bu mesleğin gerektirdiği özelliklere ( ders anlatmayı sevme, çocuklar ile iyi iletişim kurma vb.) sahip olmak gerekir. Bunun için yetenek şarttır. Yetenek olmadığı zaman tam anlamı ile büyük başarılar elde edilemez.

1 yorum:

Deneme