Öğretmenler Günü İle İlgili Deneme Yazınız .

Öğretmenler Günü İle İlgili Deneme Yazınız .

Hayatta ailemizden sonra bize en çok değer veren , bizi en çok düşünen kişidir öğretmen .  Öğretmen olmak, öğretmenlik yapmak kolay değildir . Fedakarlık ister, sevgi ve emek ister . Çünkü herkes iyi bir öğretmen, nitelikli ve  erdemli öğretmen olamaz .  Öğretmenlik gönüllük ister .

Öğretmenler  geleceğe iyi nesiller bırakan değerlerimizdir . Çocuklara güzel ahlakı öğreten, erdemliliği öğreten kişilerdir . Çünkü önce iyi bir insan olmak gerekir ki öğretmenlik mesleğinin de anlamı olsun . Bunun için çocukların da öğretmenlere gereken değeri vermeleri ve saygıyı göstermeleri gerekir . Öğretmen yeri geldiğinde kendi cebinden para harcayan ve hiçbir öğrencisinin  bir şeyden mahrum kalmasını istemeyen  ailelerimiz gibidir . Onun için öğretmenlerimizi çok sevmeliyiz . Onlara  her zaman kibar davranmalıyız ve onları üzmemeliyiz . Öğrenciler olarak derslerimize iyi çalışmalıyız . Onların bizim için gösterdiği fedakarlık kadar bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz . Öğretmen bulunduğu yeri aydınlatan fener gibidir . Çünkü eğitimcilerin olduğu yerde, öğretmenlerimizin olduğu yerde cahil kimse kalmaz . Yeter ki onlardan bir şeyler öğrenmeye meraklı ve istekli olalım . Onların peşini hiç bırakmayalım , geleceğimiz için, ülkemizin geleceği için çok çalışalım . Bunu başarmak için de öğretmenlerimizi çok ama çok sevelim.

Atatürk’ün öğretmenler ile ilgili şu sözünü de unutmamalıyız:  ‘’ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.’’


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme