Gazilik İle İlgili Kompozisyon

Gazilik İle İlgili Kompozisyon

Vatan, bayrak ve din bizler için çok kutsaldır . Türk milleti ezelden beri bu değerlerinin ebediyen var olması için gözünü kırpmadan savaşmıştır . Bu uğurda kimi canını vermiş şehitlik mertebesine ulaşmış kimi de canını vermek için gözünü kırpmasa bile yaralanarak kurtulmuştur . İşte bu kahramanlara gazi denir .

Hiç kimse bir savaşa katılırken gazi olmak niyetiyle vuruşmaz . Her bir vatan evladının niyeti şehit olmak ve peygambere komşu olmaktır . Ancak bazıları vardır ki Allah’ın takdiri ile yaralı olarak savaştan ayrılırlar . işte bu vatan evlatları da şehadeti arzuladıkları için çok kıymetlidirler . Bu nedenle gazilerimize gereken hürmeti göstermeli , onların bizlerin yaşaması için canlarını ortaya koyduklarını unutmamalıyız . Anadolu’yu bizlere yurt yapmak için savaşan , 4 kıtaya yayılıp İslam bayrağını dalgalandıran , emperyalistlere karşı baş kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, teröristlerle yaz kış demeden mücadele eden tüm gazilerimize çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız .

Bu vesile ile yaşayan yaşamayan tüm gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyor , bize bu vatanı armağan eden tüm atalarımıza minnet ve şükran duyuyoruz .

1 yorum:

Deneme