Güzel Konuşma İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Güzel Konuşma İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.

Sağlıklı iletişim ve etkili iletişimin en önemli özelliklerinden biri de güzel konuşabilmektir .  Güzel konuşan insan toplum içinde kendini daha iyi ifade edebilen, karşı tarafa duygu ve düşüncelerini iyi bir şekilde aktaran kimsedir .  Ana dilimiz olan Türkçeyi güzel konuşmalıyız .

Güzel konuşan insanın ses tonu da kulağa hoş gelir . Onu dinleyen kişiler  ondan rahatsız olmaz . Çünkü güzel konuşan insanın güzel bir lisanı olur ve  karşı taraf ona olumlu  bakar . Güzel konuşma becerisine sahip olabilmek için aileler çocuklarına küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıdır . Kendileri de dilini güzel ve etkin kullanarak çocuklara örnek olmalıdırlar . Güzel konuşan insanlar topluma örnek olurlar .  Toplum  tarafından sevilir ve sayılırlar .  Bunun için her zaman güzel konuşmalıyız ve ana dilimize sahip çıkmalıyız . Daha çok Türkçe kelimeler kullanmalıyız . Yabancı kelimeler kullanmaktan da kaçınmalıyız . Kendimizi dinletebilmek için,  düşüncelerimizi iyi bir şekilde dile getirebilmek için her zaman güzel konuşma becerisine sahip olmalıyız .

Güzel konuşma becerisi önce ailede başlamalı daha sonrada okulda devam ettirilmelidir. Böylece de güzel konuşan nesiller  ortaya çıkarılmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme