‘’Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir.’’ Sözüyle İlgili Konuşma Metni Hazırlayınız .

‘’Komşusu Açken  Tok Yatan  Bizden Değildir.’’ Sözüyle İlgili Kompozisyon


Bir insana en yakışan özellik o kişinin yardımsever olması , iyiliksever olması ve iyi niyetli olmasıdır .  Çünkü insan ancak bu özellikleri ile bir bütün olur ve gerçek bir insan olur .  Hayatın getirdiği koşullar herkes için aynı değildir . Kiminin maddi durumu çok iyi olur , kiminin ki ise çok kötü olur .

Komşularımız da bunlardan biridir . Maddi durumu olmayan komşularımız olabilir . Onlara elimizden geldiği kadar maddi ve manevi destek olmalıyız . Onların yiyecek bir ekmeği yokken biz evde pişirdiğimiz eti tek başımıza yememeliyiz . O etten bir parça da komşumuza ikram etmeliyiz . Çünkü erdemli insana , müslüman insana yakışan en güzel davranış paylaşmak olmalıdır . Komşusu açken tok yatan bizden değildir . Çünkü o kişi bencildir , sadece kendi nefsini düşünüyordur .  Başkalarının  yoksul olup olmadığı umrunda bile değildir . Bizim kültürümüzde komşu hakkı diye bir şey vardır . Komşularımız da bir zaman sonra ailemiz olmaya başlar . Onun için onları da düşünmeliyiz ve yaptığımız güzel yiyeceklerden onlara ikramda bulunmalıyız . Onlar aç iken biz keyif içinde yaşamamalıyız .

Onların çocukları da mutlu olmalıdır, karınlarını doyurmalıdır . Çünkü böyle olunca insan oluruz ve insanlığı yaşatmış oluruz ve başka milletlere örnek bir toplum oluruz . 

2 yorum:

Deneme