Suçların Önlenmesinde Yasalar Değerlerden Daha Önemlidir Konulu Kompozisyon

Suçların Önlenmesinde Yasalar Değerlerden Daha Önemlidir Konulu Kompozisyon

İnsanların başka insanların can ,mal vb. kişisel alanlarına saldırması ya da başka canlılara veya doğaya karşı yaptıkları saldırganlıklara suç denir . Suçların önlenmesi için çeşitli yaptırımlarda bulunulması son derece elzemdir . Bu yaptırımların yasalarla korunması son derece önemlidir çünkü yasaların bağlayıcılığı ve yaptırımı vardır .

Suçları ağır cezalar vererek önleyebiliriz . Ne kadar ağır cezalar verilirse insanlar o kadar suçtan uzak durur. Değerleri kazandırmakla suçları önlemek çok zordur . Çünkü herkesin hayata bakış açısı , yetiştiği ortam ve kültür birbirinden faklıdır . Bu yüzden herkesten aynı bakış açısını beklemek imkansızdır . Bu yüzden değerler gibi kişiden kişiye değişiklik gösteren kavramlarla suçları önlemek mümkün değildir . Bu nedenle suçları önlemek için çok ağır cezalar verilmelidir . Hatta cezalar o kadar ağır olmalı ki hem suçu işleyen bir daha cesaret edememeli hem  de  toplumdaki diğer insanlar bu cezalardan ibret almalı ve suça yaklaşamamalıdır .

Kısaca toplumun huzuru için yasalar ön planda olmalı ve yasalar caydırıcı özellikte olmalıdır . Böyle olursa suçlar engellenebilir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme