‘’Dünya Sultan Süleyman’a Bile Kalmadı ’’ Sözü İle İlgili Uzun Kompozisyon Yazınız.

‘’Dünya Sultan Süleyman’a Bile Kalmadı ’’ Sözü İle İlgili Uzun  Kompozisyon Yazınız.

 Peygamber olan Hz. Süleyman  , ona Yüce Allah tarafından verilmiş olan  çok  büyük vasıflara sahipti .  Hz. Süleyman Peygamber   insan olmayan canlılar ile konuşur , rüzgar ile konuşur, cin ile konuşur vb. Çünkü ona bu özellik  Allah tarafından verilmişti .

 Hz. Süleyman bu özelliklerinin yanı sıra çok zengin bir hükümdardı . Yani istediği mala  mülke, servete sahip bir  insan , bir Peygamberdi . Onun zengin olması ,  çeşitli olağanüstü güçlere sahip olması da yine Allah’ın izni ile gerçekleşmekteydi .  Tüm bunlara rağmen Hz. Süleyman bile ecel gelince bu dünyaya veda etmiştir . Yani ölümden kaçış yoktur . Çünkü bütün insanlar için ölüm haktır ve gerçek olan tek şeydir . Bunun için dünyaya fazla aldanmamak  gerekir . Dünya dertleri için çok da can sıkmamak gerekir .  Çünkü derdi dünya  olanın dünya kadar derdi olur . Dünya  gelip geçici bir kervandır . Bunun için yaşadığımız  şeyler bizim için imtihandır .

 Onun için bu dünyada  imtihan içinde olduğumuz unutmamalıyız . Bunun için de sabırlı olmalıyız ve  asıl hazırlığımızı öbür dünya için yapmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme