Zorba Olma Kanka Ol Sözü İle İlgili Kompozisyon

Zorba Olma Kanka Ol Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bir insanın başka bir insana yaptığı baskı ve zorlamalara zorbalık denir . Özellikle bu baskı öğrenciler arasında yoğun olarak görülebilmekte . Bazı öğrenciler kendi yaşıtlarına ya da kendinden daha küçük olan çocuklara karşı fiziksel ya da psikolojik olarak baskı uygulayabilmektedirler . Bu baskı arkadaşlarını dışlama , alay etme , fiziksel müdahalede bulunma gibi şekillerde ortaya çıkabilmekte .

Zorbalık karşıdaki insanı üzme, ona şiddet uygulamaktır . Bu durumun en iyi ilacı dost olmak , kardeş olmaktır . Gençler arasında moda bir tabir haline gelen “kanka” kavramı bu soruna en güzel çözümdür . Kanka aslında kan kardeş” kelimesinin bir tür kısaltılmasıdır . Samimi dostluğun , candan arkadaşlığın adıdır kankalık . Kanka olanlar birbirlerinin hem güzel anlarında hem de zor zamanlarında birbirlerinin yanından ayrılmazlar . En güzel olanı da bu değil midir ? İnsanları kötü hissettirmek , onları dışlamak yerine güzellikleri paylaşsak kötü mü olur ? Kızmak , öfkelenmek yerine birbirimize kol kanat olmalıyız .

Zorbalık kalp kırmak , insanların kendisini kötü hissetmesine sebep olmaktır . Böyle davranışlar yerine kanka olup mutlu olmanın tadını çıkarmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme