‘’Yarışmalarda Önemli Olan Mücadele Ve Ahlaktır.’’ Sözü İle İlgili Münazara Yazınız .


‘’Yarışmalarda Önemli Olan Mücadele Ve Ahlaktır.’’ Sözü İle İlgili Münazara Yazınız .

Bir insanı insan yapan en önemli özellik onun iyi bir ahlaka sahip olmasıdır .  Erdemli olmayan, güzel ahlaka sahip olmayan kişinin ne kendisine faydası vardır ne de içinde yaşadığı topluma .  Her türlü yarışmada önemli olan  o yarışmayı  hakkı ile bitirmek , yani iyi bir mücadele vermek ve iyi bir ahlaka sahip olmaktır .

Çünkü iyi bir sporcuya, iyi bir öğrenciye yakışan  da böyle davranmaktır. Ahlaktan yoksun bir sporcu asla iyi bir sporcu olamaz . Çünkü onu örnek alan insanlar  olacaktır . Onun için yarışmaların iyi bir ahlaka sahip olması gerekir . Sadece bir yarışmayı kazanmak amaç olmamalıdır . Yarışmayı güzel bir ortamda, iyi bir ahlakla bitirmek en önemli amaç olmalıdır. Orada bulunan tüm insanlar size  özenmeli, sizi kendilerine örnek almalıdır.  Kişi adaletli olmalıdır. Hakkı ile o yarışmayı kazanmalıdır. Başarmak için  ‘’ Amaca giden her yol  meşrudur.’’ Sözü ile hareket edilmemelidir. Amaca giden her yol meşrudur dersek o zaman  her türlü ahlaksızlığı, adaletsizliği normal görebiliriz. İşte böyle olunca da yarışmanın ahlakı, yarışmanın  haklı mücadelesi diye bir kavram olmaz . 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal de sporcular için şu sözü söylemiştir :‘’ Ben sporcunun zeki, çevik ve güzel ahlaklı olanını severim.’’ İşte bu anlayışı  her işimizde kendimize temel etmeliyiz. Ve her zaman hem mücadeleci hem de  ahlaklı olmalıyız.

1 yorum:

  1. Teşekkürler , gerçekten yazdığınız sözler münazara da çok etkili oldu .

    YanıtlaSil

Deneme