Anadolu İnsanını Anlatan Bir Kompozisyon

Anadolu İnsanını Anlatan Bir Kompozisyon

Anadolu insanı , insanlığı ile, yardımseverliği ile ve merhameti ile her zaman diğer medeniyetlerin insanlarına örnek olmuş mert insanlardır. Çünkü Anadolu insanı içinde  insanlık duygusu olan, sevgi olan, vicdan olan , merhamet olandır. Anadolu insanı herkesi kendi gibi zanneden, kimseden kötülük bekleyemeyen, çıkarı için  hareket etmeyen yiğit insandır.

Anadolu insanı devletinin malına zarar vermeyen insandır. Çünkü bunu  şu hadiseden de anlayabiliriz. Daha yakın zamanda bir maden  işçisinin ambulansa binerken ‘’Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin .’ sözü ile  ölüm kapanında insanlık dersi veren yiğitlerdir Anadolu insanı. Anadolu insanı önce vatanını, milletini düşünen,  bayrak için, vatan için can vermeye hazır olan insandır. Anadolu insanı kadını ile erkeği ile, çocuğu ve yaşlısı ile  savaştan korkmayan, savaşa koşarak giden   cesur insanlardır. Anadolu insanı samimiyettir, içtenliktir, paylaşımdır, sevgidir, saygıdır. Anadolu insanı Mevlana, Yunus Emre gibi erenlerdir.

Anadolu insanı vatanı için  ölümü göze alan Mehmetçiklerdir, Anadolu insanı Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Anadolu insanı her şeydir, değerdir, özlemdir, sevgidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme