Hedef Konulu Bir Kompozisyon Yazınız

Hedef  Konulu Bir Kompozisyon Yazınız

İnsanın hayatta her zaman bir amacı, bir hedefi olmalıdır. Çünkü insan ancak çalışınca, emek edince hayatın kıymetini bilir. Hayatta  hiçbir hedefi olmayan  kişi ömrünü boşa geçirmiş olur.  Hedefi olmayan kişi  hayattan umudunu kesmiş bir kişidir. Böyle kişilerin yaşayan ölüden farkı olmaz. Çünkü hayat ile ilgili bir etkinliği yoktur.

Oysa amacı olan kişi amaç uğruna çok çalışır, karşısına çıkan zorlu yollar karşısında hemen pes etmez ve istediğini alana kadar yoluna devam eder.  İnsan  umut ile yaşar, hedefi ile hayat bulur. Örneğin; sadece yiyip içip yatsak, başka hiçbir şey yapmasak hayat ne kadar da sıkıcı ve anlamsız olurdu. Çünkü hayat sadece yeme , içme ve eğlenmeden ibaret değildir. Hayat çalışmak, yeme, içme, eğlenme… Bunların hepsi ile bir bütün olur. Çünkü çalıştığımız zaman, yorulduğumuz zaman, hedefimize ulaşmak için alın ter döktüğümüz zaman  hayat daha güzel olur. İnsan çalışınca yemenin, eğlenmenin , dinlenmenin tadına varır .

Sürekli oturan için, sürekli boş duran için dinlenmenin, eğlenmenin bir tadı olmaz. Hedeflerimize ulaşmak  için yaşamalıyız. Hedefler ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:
* ‘’ Çoğu insan; gücü olmadığı için değil, hedefi olmadığı için yol alamaz. ‘’Cihan Akyol

4 yorum:

  1. H A R İ K A O L M U Ş E L İ N İ Z E S A Ğ L I K

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de bu konularda Drucker gibi yazarların sözlerine bakın derim rüzgarlardan gemilerden limanlardan bahsederek güzel betimleme yapılıyor biz sağa giderken sola eserse yönümüz değişir direnecek gücümüz olmaz onun dışında rüzgar savurur bunun gibi şeyleri öneririm yazınızda yardımcı olur size

      Sil
  2. Çok güzel fakat rüzgardan bahsedilebilir yahut biz sağa giderken soldan eserse yön değişebilir bunlardan da yazı da bahsedildi bence

    YanıtlaSil

Deneme