‘’Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden Başlamalıdır.’’ Sözü İle İlgili Kompoizsyon Yazınız.

‘’Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden  Başlamalıdır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan yaşadığı anın tadını çıkarmalıdır. Bir şeyler yolunda gitmediği zaman hemen pes etmemelidir. Bir şeylerin değişmesi için kişi ilk olarak kendinden başlamalıdır. Kendimizi olumlu yönde değiştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. 

Başkalarını eleştirmeden önce kendimizi eleştirmeliyiz. İnsanların kusuruna odaklanmaktan çok onların iyi yanlarına odaklanmalıyız. İşte olaya buradan başlarsak hem kendimiz  değişmiş oluruz hem de  başkalarına da bu yönde olumlu örnek olmuş oluruz. Örneğin; başkalarının dedikodusunu yapmamalıyız, insanlar hakkında hemen ön yargılı olmamalıyız, insanlar arasında ayrım yapmamalıyız.  Gerçekten değişmek istiyorsak, mutlu olmak istiyorsak kendimize  çeki düzen vermeliyiz.  Kendini gerçekleştirmiş insan özelliklerine sahip olmalıyız. İşte bunları yaptığımız zaman da daha huzurlu ve daha mutlu bir insan oluruz.

Şunu unutmamak lazım ki bir ev, bir şehir ya da bir ülke kötü ise bu kötülüğün sebepleri bizleriz. Dünyanın kötü olduğunu, insanların çok fena olduğunu ve daha bir sürü eleştiriyi yapmak kolaydır. Önemli olan kendimizde eksikleri belirlemek ve bu eksikleri düzeltebilmektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme