‘’ Olmamız Gereken Şeyi Olduğumuz Gibi Kalarak Olamayız.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

‘’ Olmamız Gereken Şeyi Olduğumuz Gibi  Kalarak  Olamayız.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan olduğu durumdan farklı bir duruma geçmek istiyorsa, gelişmek, ilerlemek istiyorsa bir şeyler yapmalıdır. Kendini değiştirmek için, kendini geliştirmek için çalışmalı ve  olduğu yerde saymamalıdır . Bazen  bir anda gaza geliriz ve şunu yapacağım, bunu yapacağım deriz. Neticeye baktığımızda ise bu amaçları gerçekleştirmek için hiçbir şey yapmayız.

Sadece boş boş otururuz ve sanki istediğimiz şey zembille yukarıdan inecekmiş gibi boş boş durmaya devam ederiz. Amaçlarımız varsa, hayallerimiz varsa onların peşinden gitmeliyiz. Her gün başaramadım, yapamadım diye üzülmektense  hemen atağa geçip başarmaya çalışmalıyız.  Belki başarı bir anda olmayacaktır fakat az da olsa her gün düzenli olarak amacımız için çalışmaya devam edersek olmamız gereken şeyi oluruz, hedeflerimize ulaşırız ve böylece mutlu ve   başarılı bir insan oluruz. İşte tüm bunların da olması için hemen hareket geçilmeli, çalışılmalıdır.  Örneğin; doktor olmak isteyen  insan  bu mesleği sadece istemekle kalmamalıdır. Gerçekten doktor olmayı istiyorsa oturup emek etmelidir.

Karşısına çıkan zorlu yollardan hemen pes etmemelidir.  İşi sonuna kadar götürmeli ve sabırlı olmalıdır.  Bunları yaptığı zaman da olması gereken  şeyi yapmış olur.

1 yorum:

Deneme