‘’Kol Kırılır, Yen İçinde Kalır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Kol Kırılır, Yen İçinde Kalır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Her ailenin içinde zaman zaman  tartışmalar, kavgalar , kalp kırmalar olabilir . Bu sadece ailemiz ile kalmaz. Yakın arkadaşlarımız, akrabalarımız, dostlarımız arasında da olabilir.  İnsan olduğumuz için her zaman mükemmel  davranışlar sergileyemeyiz ve  yer yer ufak hatalar da yapabiliriz.

Yakınlarımızla tartıştığımız konuları gidip de yabancı kişiler ile paylaşmamalıyız. Sorunlarımız varsa bunu kendi yakınlarımız ile yüz yüze konuşarak halletmeye çalışmalıyız. Çünkü en sağlıklı ve doğru olan davranış da bu olur.  Aramızdaki özel tartışmaları başka birine söylemek çok yersiz olur. Çünkü o kişinin bizim her şeyimizi bilmeye  hakkı yoktur. Bunun için kişi biraz aklını kullanmalıdır. Ufak bir tartışmada bir anlık şiddetle  yakınları arasındaki sorunu hemen gidip bir başkası ya da başkaları ile paylaşmamalıdır. Biraz sabırlı olmalı ve anlık hareketlerde bulunmamalıdır. Kişi düşünmeli,  sağlıklı karar vermelidir.  Ailemizin içindeki sırlar başkaları ile  paylaşılmamalıdır.

Gün gelir o tartıştığımız kişiler ile aramız çok iyi olur ve  keşke aramızdaki tartışmayı başkalarına söylemeseydim diye pişman oluruz. İşte bu pişmanlığı yaşamamak için birazcık sabırlı  ve  güçlü olmalıyız. Hemen  laf taşımamalıyız.

1 yorum:

Deneme