Müziğin Hayvanlar Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Müziğin Hayvanlar  Üzerindeki Etkisi İle İlgili  Kompozisyon Yazınız.

Müzik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Kişi canı sıkıldığı zaman,  sevdiklerine özlem duyduğu zaman, coşkulu olduğu zaman vb.  müzik dinler ve bu sayede kendini daha iyi hisseder. Çünkü müzik yaşamın canlılığıdır, hayatın anlamı ve coşkusudur.  Sadece insanlar için değil hayvanlar için de müzik çok önemlidir.

Çünkü müzik ruhun gıdasıdır.  Hayvanlar çeşitli müzikler dinleyerek rahatlar ve gevşer. Araştırmalara baktığımızda özellikle de klasik müziğin hayvanlar üzerinde olumlu etki yarattığı söylenebilir. Müzik hayvanların yürüyüşlerini etkilemekte, hayvanlar dinlediği müziğin  tarzına göre çeşitli  hareketler yapmaktadırlar. Stresli olan hayvanlar üzerinde de   müziğin çok olumlu etkisi vardır. Özellikle de balık yetiştiren kimseler müziğin bu olumlu faydalarından yararlanmaktadırlar. Müzik dinleyen balıklar yeni bir ortama daha çabuk alışırlar. Sadece balıklar değil, tavuklar ve inekler üzerinde yapılan araştırmalarda da müziğin  etkili olduğu görülmüştür. Bunun için hayvanların da müzikten yararlanmasını sağlamalıyız ve onların da ruhlarının dinlenmesini sağlamalıyız. Onlara rahatlatıcı müzikler dinleterek onların kalp kasılmalarının da azalmasına yardımcı olmalıyız. 

Müziğin önemi ile ilgili şu  sözü de unutmamalıyız: ’’ Müzik, en tehIikeIi hayvanı biIe durduracak güçtedir.’’ James Bramston

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme