Ağacın Düşen Yaprağını Rüzgar Esir Alır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Ağacın Düşen Yaprağını Rüzgar Esir Alır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bir ağaç ve onun üzerindeki yaprakları düşünün. Hepsi bir arada ve bir uyum içinde yaşarlar. Fakat bu yapraklardan birisinin tutunduğu daldan koptuğunu düşünün. Bu yaprak köklerinden uzaklaşmaya ve rüzgar ne yönden eserse oradan oraya savrulmaya mahkumdur.

İnsanoğlu da aile, yakın akrabalar, gerçek dostlar ve manevi duygulardan beslenen bir ağacın yaprakları gibidir. Ailesinden ya da milli-manevi değerlerinden uzaklaşan bir insan yaprak misali oradan oraya savrulur. Kendi tarihine ve kültürüne yabancılaşan birisi, başka milletlere özenir ve kendine uymayan şekillere girer. Aslına bakılırsa bu taklitçilik taklit ettiği kültür ya da inancın mensupları tarafından da komik karşılanır. Ailesinden ya da yaşadığı çevreden kaçan insanların hayat hikayelerini çok duymuşsunuzdur. Elbette istisnalar da vardır ama bu tür insanların hayatı genellikle büyük acılarla doludur. Çünkü köklerinden kopmuştur ve oradan oraya savrulmaya başlamıştır.



Bu yüzden insan aile, kültür ve inançlarına değer vermeli, bu değerlerine sahip çıkmalıdır. Kendisini ait olmadığı ortamlara yamamaya çalışmak gibi yanlış bir yola sapmamalıdır. Başarı da köklerine bağlı, kendinden emin ve ne yapacağını bilen insanlarla beraberdir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme