Biyografi ve Kısaca Bilgi Sitesi

Biyografi ve Kısaca Bilgi Sitesi

Biyografi ve Kısaca Bilgi Sitesi İnternet dünyasının geliştikçe aslında bilgi bulma konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Tam da bu konuda imdadımıza yazilibilgi.com sitesi yetişmektedir. Eğitim öğretim gibi konuların yanı sıra biyografik bilgiler ders notları, yazılı soruları, ders etkinlikleri hatta ünlü düşünürlerin hayat hikayelerini site içerisinde bulabilirsiniz. Kanuni sultan Süleyman'ın hayatı, yavuz sultan Selim'in hayatı, Fatih sultan Mehmet'in hayatı, Hazreti Yusuf'un hayatı, Hazreti Muhammed'in hayatı, Hazreti davut un hayatı, Hazreti Nuh'un hayatı, Hazreti Musa'nın hayatı, Hazreti Âdem'in hayatı kısaca tüm bilim adamları devlet adamları; yazarlar, şairler hatta din adamları, yeryüzüne gönderilen peygamberlerin hayatlarını ve peygamberlerin mucizeleri hakkında detaylı bilgi yazilibilgi.com dan öğrenebilirsiniz.   Sitede aynı zamanda kitap incelemeleri roman özetleri yer yer kitap tanıtımları yer almaktadır. 


Web sitesi ana sayfası incelendiğinde en son kitap tanıtım olarak Momo kitap özeti konusunun olduğu görülmektedir. Türkçe ve edebiyat derslerinin yanı sıra coğrafya, bilim, ilk çağ tarihi fen bilgisi ve hayatta karşılaşacağımız tüm durumlarını ilgili kısa kısa bilgilerin yer aldığı bir sitedir. Bu web sitesinde en çok sevilenlerden biri de güncel kitapların tanıtımı, kitap incelemeleridir. Güncel yazarlar, şairler ve bir çok ünlü kişilerin yazmış olduğu kitaplar hakkında derleme ve özet bilgiler yer almaktadır.   Son kitap incelemelerinden olan zülfü livaneli'nin eseri olan son ada kitap özeti ve bu kitap hakkında detaylı yorum ve tavsiyeler site içerisinde yayınlanmıştır. Yazılı bilgi sitesinde ünlü şair ve yazarların kısaca hayatı ve biyografisi olduğunu söylemiştik. Bu yazarlar arasında Namık Kemal, Sait faik, Tevfik fikret, halide edip adıvar, karacaoğlan olduğu gibi aynı zamanda Âli kuşçu, mevlana, karacaoğlan, Fuzuli, yunus emre, Birûni gibi ünlü şahsiyetler de yer almaktadır. Aşık Veysel'in hayatı kısaca; Hazreti İbrahim'in mucizeleri, Reşat nuri güntekin hayatı ve onun eserleri Mehmet emin yurdakul'un edebi kişiliği, Mimar sinan'ın tarihte yapmış olduğu eserler ve baş döndürücü bir şekilde tasarlamış olduğu camileri, Hazreti Şuayb'in hayatı, Ali Kuşçu'nun matematikle hikayesi, Fatih sultan Mehmet'in harikalar dolu hayatında bilime verdiği önem ve onun eğitim hayatı; Hazreti Yunus'un, Hazreti Nuh'un mucizeleri Yakup kadri karaosmanoğlu'nun hayatı gibi konular Yer almaktadır.   


Elbetteki sadece bunlarla sınırlı değil tarih konusunda önemli bilgi birikiminin yer aldığı bu sitede tarih nedir kısaca tarihin açıklamaları hakkında genel bilgiler ve tarihin çeşitleri ile tarihi dönemin özellikleri, ilk çağ - orta çağ - yakın çağ ve yeni çağın önemli olayları sanayi devrimi ve sanayi inkılâbının hayatımıza getirdikleri, Osmanlı Devleti'nin ekonomik durumu kısacası tarihin tüm çağları ve başlangıçtan günümüze kadar uzanan tarihsel süreçleri web sitesi üzerinden bulabilirsiniz. Tabiki yazılı bilgi sitesi sadece eğitim üzerine kurmamış günlük hayatta karşılaştığımız sorunlar, otomobil arızaları, bilmemiz gereken önemli durumlar, genel kültür, ansiklopedik bilgi ve biyografilerin yanında çeşitli kültür sanat faaliyetleri de yer almaktadır...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme