Çalışmamanın İnsan Yaşamına Etkileri Konulu Kompozisyon Yazınız.


 Çalışmamanın  İnsan Yaşamına Etkileri Konulu Kompozisyon Yazınız.

Çalışmak Yüce Allah’ın bize verdiği en önemli sorumluluklardan  biridir. İnsan ancak çalışınca hayata daha umutla tutunur ve  hayatın içinde olur.  Çalışan insan zinde olur,  boş durmadığı için sıkılmaya vakti olmaz. Çalışmayan insan  için ise hayat çok zor geçer.  Çalışmayan insan dünyanın maddi ve manevi zevklerinden de mahrum kalır. Başkalarına muhtaç olur ve zor bir süreç onu bekler.

Çalışmayan  insan, boş duran insan ne yapacağını bilmez ve  yaşamdan da zevk almaz. Çalışmadığı için herhangi bir amacı yoktur ve sadece düşünür.  Sadece düşünmek ise kişide bir zaman sonra farklı psikolojik sorunlara yol açar.  Çünkü çalışmayan kişi bir süre sonra da mutsuz olur ve yaşamdan da zevk almamaya başlar. Okumayan, üretmeyen, herhangi bir planı olmayan bir kişi de zamanla unutkanlıklar başlar. Çünkü okumamak, çalışmamak kişinin beynine de zarar verir ve kişi daha fazla unutkan olmaya başlar. Bunun için her zaman bir işimiz olmalıdır .  Tembel insanın çalışmaya alışmadığı için  canı sıkılır ve ona buna saldırmaya başlar ve çalışan kimselere  dili ile zarar verir. Çünkü kendi mutlu  değildir ve başkalarının da mutluluğunu istemez böyle kimseler. İşte bu olumsuz durumlara düşmemek için   çok çalışmalıyız.Çünkü çalışırsak mutlu oluruz ve boş  bir insan olmalıyız.

Dinimizde de çalışmaya çok önem verilmiştir ve çalışmanın önemi ile ilgili şu söz söylenmiştir:  ‘’ İki günü birbirine eşit olan ziyandadır, aldanmıştır. (  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa).


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme