15 Temmuz Gecesi İle İlgili Gazete, Dergi Ve İnternet Sitelerinden Araştırma Yapınız. Araştırma Sonuçlarını Sınıfa Getiriniz.


15 Temmuz Gecesi İle İlgili Gazete, Dergi Ve İnternet Sitelerinden Araştırma Yapınız. Araştırma Sonuçlarını Sınıfa Getiriniz.

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 yılında en karanlık ve en kötü günlerinden birini yaşamıştır. FETÖ ‘nün adamları ülkemize hain darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milli iradeyi yok etmek isteyen bu örgüt o akşam halkın üzerine silah doğrultmuştur. Genel Kurmay’dan silah sesleri gelmiş,   Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar darbeciler tarafından rehin alınmıştır. O gece İstanbul Boğaziçi Köprüsü, darbeciler tarafından trafiğe kapatılmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hande Fırat’ın telefonuna görüntülü bağlandı ve halkı sokağa çağırdı.

Demokrasinin, halkın egemenliğinin ön plana çıktığı bir geceydi. Halk sokağa döküldü ve demokrasiye sahip çıktı. Bu vatanın sahipsiz olmadığı, bu vatanın her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğu tüm dünyaya kanıtlandı. Dünya milletimizin ne kadar güçlü ve azimli bir ülke olduğunu gördü.  Herkes bu günde bir oldu ve vatana sahip çıkıldı. Her kesimden insanımız vatan yolunda, kurtuluş yolunda mücadele verdi. Bu mücadelelerde çok sayıda polisimiz şehit oldu.   Niğdeli vatan evladı olan Astsubay  Ömer  Halisdemir bu gecede çok kutsal bir görev yaptı ve darbeciler ile savaştı  fakat  darbeciler tarafından şehit edildi. Birçok  insanımız bu gecede hayatını kaybetti ve vatan sevdası için ölüme yürüyerek gittiler. Gazi Meclis bombalandı, halkın üstüne bombalar yağdırıldı fakat halk yine de pes etmedi.

Tankların altına yatan kadınlarımız, erkeklerimiz birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket ederek bu  güzel vatana sahip çıktılar. Demokrasi kazandı, milli egemenlik kazandı, Cumhuriyet kazandı. Yüce Allah ülkemize bir daha böyle acılı ve kanlı günler yaşatmasın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk Milleti!

15 yorum:

  1. Muhteşem (https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.d258529d70a8c19d917333f2c4e2d82e&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fhuFKPxx9QIKnS%2fgiphy.gif&ehk=QgALLeHpDmy8eFUhNYtOY02KuOPcYUeZbAJTrGM0qIo%3d

    YanıtlaSil
  2. Şehitlerimize üzülüyorum


    YanıtlaSil
  3. Güzel ama daha kısaltamaz mısınız ben buna bile üşeniyorum da

    YanıtlaSil
  4. size çok teşekkür ederiz sizin sayenizde bu soruyuda yapabildik çok teşekkür ederiz💗💗💖💖💝💟💙

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi yazılmış öretmenimde beğendi☺☺☺☺☺☺☺

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi olmuş bayıldım gerçekten çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Güzel yazmıslar arkadaşlarada öneririm çok güzel ödevime çok katkısı oldu

    YanıtlaSil
  8. Bencede cok güzel

    YanıtlaSil
  9. Bence de çok guzel

    YanıtlaSil
  10. biraz uzun ama olsun değer

    YanıtlaSil

Deneme