Aile Ve Huzur İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Aile Ve Huzur İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Anne, baba ve çocuklardan oluşan aileye çekirdek aile denir. Babaanne, dedenin olduğu aileler ise geniş ailedir.  Aile bir toplumun temel  taşıdır.  Güzel ahlakın verildiği, eğitimin ilk olarak verildiği yer ailedir.  Eğitimli ve ahlaklı çocukların yetişmesi geleceğimizi daha da   güçlü kılar ve yarınlarımız daha  güneşli olur. 

Huzur denince akla ise aile gelir. Çünkü insanın  huzuru bulacağı yer ailesidir.  Huzurun var olması için de aile bireylerinin birbirine saygılı olması gerekir. Aile içinde sevgi, saygı, hoşgörü gibi temel değerler olduğu zaman o ailede huzurun olmaması gibi bir şey düşünülemez. Anne ve baba birbirine karşı  nazik olmalı, asla  kaba davranışlarda bulunmamalıdır. Baba işten yorgun argın geldiği zaman evde sıcacık yemeği yapılmalıdır. Evin hanımı eşini güler yüzle karşılamalı ve ona  karşı anlayışlı ve sevecen olmalıdır. Çocuklar okuldan geldiği zaman sıcacık bir aile sofrası kurulmuş olmalıdır. Aile bireyleri birlikte çeşitli etkinlikler yapmalıdır. Zor zamanlarında yardımlaşarak ve dayanışma içinde hareket ederek  iş birliği yapmalı ve zorlukların üstesinden gelmelidir .

Huzurun olmadığı, güvenin, sevgi ve saygının olmadığı aileler çabuk yıkılır ve kolay kolay da toparlanamaz. Sevgi ve saygının olmadığı bir ailede yetişen çocuk da mutlu olmaz ve ileriki yaşamında da zorluklar çeker. Bunun için ailede önce huzur olmalı. Aile bireyleri çocuklarına güzel örnek olmalı, sevgi ve saygı her daim var olmalıdır.

2 yorum:

Deneme