Erken Kalkmanın İnsan Ve Toplum Açısından Faydaları Nelerdir?

Erken Kalkmanın İnsan Ve Toplum  Açısından Faydaları Nelerdir?

İşlerimizi zamanında yapmak için, sağlıklı olmak ve daha zinde olmak için  her zaman erken kalkmalıyız. Erken kalkan insan kendini daha iyi ve daha mutlu hisseder. Sabahın ilk ışıkları uyanmak, güneşi görmek içimizi aydınlatır. Erken kalkan kimse kendini daha iyi hissettiği için daha güçlü olur ve işlerini de daha iyi yapar. İşlerini iyi yapan insan da hem kendisine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı olur. İnsan akşam erkenden yatıp sabah erken kalkarsa kendini daha güçlü hisseder ve gün içinde de çalıştığı işten daha çok verim alır.







Sabah kalkan kimseler,  tembellik etmez ve devamlı çalışarak içinde yaşadığı topluma, hatta dünyaya faydalı bir insan olur. Erken kalkan insan önünde koca bir gün olduğu için işlerini telaşla yapmaz. Kaygılı olmaz. Plan ve program doğrultusunda hareket ederek işlerini zamanında bitirmiş olur.  Erken kalkan insan aynı zamanda güneş ışığından da daha fazla faydalanır ve elektrik tasarrufu da sağlanmış olur. Bundan  toplum olarak hepimiz kazançlı çıkarız. Erken kalkan kişinin odaklanma gücü artar, sabah sağlıklı bir kahvaltı eder,  egzersiz edecek zamanı olur. Kısacası erken kalkan yol alır. Daha çok ilime ve bilime önem vermek için, uygar bir ülke olmak için çok çalışmalıyız  ve sabahın erken saatlerinde işe başlayarak  günümüzü güzel geçirmeliyiz. Erken kalkan insan sakin bir ortamda çalıştığı için başarılır ve içinde yaşadığı topluma da büyük katkılar sağlar. Büyük insanların çoğu da balarılarının sırrını her gün aynı saatte ve sabah erken kalkmalarına borçlu olduğunu söyler.

Çalışarak, erken kalkarak kimseye muhtaç olmayız. Böyle olunca da  alan el değil,  veren el oluruz ve toplum olarak daha başarılı ve daha çalışkan kimseler haline geliriz. İşte tüm bunlardan dolayı, vücut sağlığımız için ve gün içinde de daha dengeli olmak için erken yatmalı, erken kalkmalıyız. 

4 yorum:

  1. bence cok guzel olmus baska seyler hakkında da yazarmısın başarılarının devamını dilerim sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Lan açtım ama hiç bakmadım hoca anlar diye

    YanıtlaSil

Deneme