“Kaşağı” metninin ana fikrinden yola çıkarak bir hikaye yazınız. Hikayenize uygun bir başlık koyunuz


“Kaşağı” metninin ana fikrinden yola çıkarak bir hikaye yazınız. Hikayenize uygun bir başlık koyunuz

Keşke Söyleseydim

8. sınıfa giden Ahmet ve Ali çok iyi arkadaştırlar. Hem ilkokuldan beri sürekli sıra arkadaşı olmuşlardır hem de okul dışındaki zamanlarda sürekli birbirleri ile vakit geçirmektedirler. Çoğu zaman da evleri uzakta olduğu için getirdikleri yiyecekleri öğle arası birlikte sınıfta yemektedirler.

Yine öğle arası iki kafadar yemeklerini yerken Ahmet arkadaşını eğlendirmek için tahtanın önünde taklitler yapmaktadır. Ahmet taklit yaptıkça Ali gülmekte, Ali güldükçe Ahmet daha da coşmakta zaman zaman sıraların üstüne çıkıp, zaman zaman da etrafta koşuşturmaktadır. Tam coşkulu bir biçimde taklit yaparken Ahmet masadan zıpladı ve havaya kaldırdığı kolu tavanda asılı lambalara çarptı. Lambalar gürültülü bir şekilde yere düştü ve her tarafa dağıldı. Okul müdürü ve müdür yardımcısı koşarak sınıfa çıktılar ve manzarayı görünce haniniz yaptı bunu diye sordular. Çok korkan Ahmet bir anda,  Ali yaptı deyiverdi. Ali arkadaşının bu davranışına anlam veremese de yine de yalan söylüyor diyemedi. Müdür ve müdür yardımcısı Ali’yi alıp sınıftan çıktılar. Bir hafta sonra okul yönetiminin kararı ile Ali’ye okul değiştirme cezası verildi. Ali Ahmet’e neden böyle yaptığını hiç sormadı ama o günden sonra da bir kez olsun Ahmet ile konuşmadı.

Ahmet her gün Ali’yi mahallede görüyor ama yanına yaklaşamıyordu. Bu durum günden güne onun için dayanılmaz bir hal aldı. Bir gün özür diledi ama Ali’nin yüzüne bakarak küçümser bir gülüş fırlatması yaşadığı ıstırabı daha da şiddetlendirdi.

6 yorum:

Deneme