Türk Kültüründe Misafirin Önemini Ve Misafirliğin Sosyal Hayattaki Yerini Belirten Konuşmanızı Arkadaşlarınıza Sununuz.


Türk Kültüründe Misafirin  Önemini Ve  Misafirliğin  Sosyal Hayattaki  Yerini Belirten Konuşmanızı Arkadaşlarınıza Sununuz.

Misafirperverliğin  kültürümüzde çok ayrı bir önemi vardır. Bizi başka milletlerden farklı kılan en önemli yanımız da milletçe misafirperver oluşumuzdur. Misafir demek evin bereketi demektir.  Misafire hizmet etmek, misafir gelmeden çeşitli hazırlıklar yapmak ve misafirleri en  iyi şekilde ağırlamak çok güzel ve erdemli bir davranıştır.

Kimi misafirler günübirlik olarak gelir, kimileri ise birkaç gün kalır. Bunun için  ev hanımları günler öncesinden hazırlıklara başlar. Evini tertemiz yapar ki gelen misafir temiz bir yerde otursun, temiz yiyecekler yesin ev sahibinden memnun kalsın. Daha sonra misafir için ev terliği,  el işlemeli havlular konulur ve misafirin rahat etmesi , ev sahibi elinden gelen her türlü fedakarlığı yapar. Her ne kadar misafir ağırlamak zorlu bir süreç de olsa insan ilişkilerine olumlu yönde etkisi vardır. Çünkü gelen misafirle konuşmak, dertleşmek kişiyi rahatlatır ve kişinin daha  da sosyal kimse olmasını sağlar. Gelen misafirlerin ev sahibine yaptığı hizmetler için teşekkür etmesi,  ona değer vermesi de ev sahibini  çok mutlu eder. Bunun için misafirlere her zaman önem vermeliyiz. 

Bir araya gelen yakınlar gündemden, dünyada olan  olaylardan, haberlerden konuşarak  iletişim daha da güçlü hale gelir ve aynı  zamanda bilgi alışverişi de olur.  Misafirperverliğin olması da kültürümüzü daha çok zenginleştirir ve gelecek kuşaklar da misafirperver olur ve millet olarak başka milletlere de güzel örnek oluruz.

5 yorum:

Deneme