‘’Yarının Doğası Bugünden Yaratılır.’’ Cümlesi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

‘’Yarının  Doğası  Bugünden Yaratılır.’’ Cümlesi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Bizlere sayısız nimet  sunan doğa, tüm canlılar için hayati öneme sahiptir. Havanın, suyun, toprağın temiz olması, yeşil alanların korunması gerekir.  Doğaya sahip çıkılmadığı zaman, doğa yok edilmeye  başlandığı zaman bunun olumsuz sonuçlarını  dünyadaki tüm canlılar  canı ile öder. Bunun için bugünden doğamıza sahip çıkmalıyız  ve doğamızı korumalıyız. 

Çocuklarımız küçük yaşta bilinçli yetiştirmeliyiz ve içlerine doğa bilincini yerleştirmeliyiz. Çevreyi kirletmemeliyiz. Yerlere çöplerimizi  atmamalıyız.  Herkes evinin önünü, çevresini temiz tutmalıdır.  Kozmetik ürünler daha az kullanılmalı ve doğaya zarar verilmemelidir. Yeşil alanlar yok edilmemelidir. Ormanlar yakılıp yıkılmamalıdır. Doğamızı her zaman korumalıyız. Yarının doğasını bugünden yaptıklarımız belirler. Bunun için bugünden işe koyulmalı ve el birliği ile doğaya katkı sağlanmalıdır.  Her yıl ağaç dikme  törenleri olmalıdır, ağaç dikme bayramı olmalıdır ve her insan yılda en az bir kere ağaç dikmelidir. Devlet orman  yangınları konusunda gerekli tedbirleri almalıdır, sanayiden çıkan zehirli gazların doğaya fazla karışmaması için gerekli teknolojik ürünler  yapılmalıdır.

Kimyasal ürünler  fazla kullanılmamalı, toprak kirletilmemelidir. Doğanın önemi ile ilgili şu söz de unutulmamalıdır: ‘’ Doğa insan olmadan da yaşar  ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.’’ Paul Ehrlich

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme