Atatürk'ün " Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir " sözünü açıklayınız

Atatürk'ün " Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir " sözünü açıklayınız.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkesinin, milletinin bağımsızlığı ve halkının  egemenliği için her zaman çok çalışmıştır. Mustafa Kemal kendisini görmek isteyenlere şunu söylemek istemiştir. Beni görmek istiyorsanız benim ilkelerime, inkılaplarına sahip çıkın. Ülkenizi koruyun ve ülkeniz için bilim ve fen yolunda ilerleyin. Boş işlerle uğraşmayın. Sürekli çalışın, üretin demek istemiştir.

Onu görmek demek onun bize,  gençlere emanet ettiği Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak demektir. Mustafa Kemal tam bir vatan sevdalısıydı. Onun duygularını anlamak, onun gibi  vatana aşk ile bağlanmak onu görmekle eş değerdir. Çünkü bunu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendi söylemiştir. Ülkemizin değerlerini her şeyin üstünde tutmalıyız. Milli benliğimizi korumalı ve milli değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemizin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutmalıyız.  Ülkemizin her ferdinin okuma yazma bilmesi için fedakarlık göstermeliyiz. Eğitim ve öğretime çok önem vermeliyiz. İnsan haklarına , kadınlara, çocuklara çok önem vermeliyiz.  Kadınlarımız başımızın tacı yapmalıyız. Eğitime, öğretime, öğretmenlere önem vermeliyiz. Ülkemizi siyasi, sosyal, askeri, ekonomik anlamda gelişmesi için var gücümüzle çalışmalı ve ilerlemeliyiz. Adaletli olmalıyız, insanlara eşit davranmalıyız.  Kimseye torpil yapılmamalıdır. Herkes liyakati ile görevine gelmelidir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk çalışana, emek  edene hakkının verilmesi gerektiğini savunmuştur. Milliyetçilik, devletçilik, cumhuriyetçilik, inkılapçılık, halkçılık, laiklik gibi ilkeleri yaşamımızda uygulamalıyız. Din ve devlet işleri aynı anda yürütülmemelidir. Din ve siyaset birbirinden ayrılmalıdır.

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, ülkemizin  her ferdinin okuması, ilim yolunda, fen yolunda uğraşması gerekir. Vatan ve milletin  bağımsızlığı tehlikeye girdiği zaman Ya İstiklal, ya ölüm demesini bilmeliyiz. Spora önem vermeliyiz. Gençlerin spor ile uğraşmasını, sanat ile uğraşmasını, edebiyat ile ilgilenmesini sağlamalıyız. Geçmişimizi çok iyi bilmeliyiz ve geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmalıyız. İşte tüm bunları yaptığımız zaman Mustafa Kemal’i görmüş gibi oluruz. Yeter ki onun ilkelerine, inkılaplarına sahip çıkalım ve  bunları her zaman yaşatalım.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme