Vatan Kelimesinin Sizde Çağrıştırdıklarından Yola Çıkarak Vatan Sevgisi Konulu Bir Konuşma Yapınız.


Vatan  Kelimesinin Sizde Çağrıştırdıklarından Yola Çıkarak  Vatan Sevgisi Konulu Bir Konuşma  Yapınız.

Vatan kelimesinin bende çağrıştırdıkları şunlardır:  Özgürlük, bağımsızlık,   bana ait olan topraklarda özgürce nefes alma, başka ülkelerin kölesi olmama, dilimi özgürce konuşabilme, dinimi istediğim gibi yaşayabilme, kimsenin özgürlüğüme karışmaması  gibi çağrışımlar yapar.

Vatan Sevgisi İle  İlgili Konuşma Yapınız.
Her insanın vatanı  kendisi için çok önemli ve değerlidir. Benim için de içinde yaşadığım vatanım, ülkem Türkiye Cumhuriyeti çok ama çok önemlidir. Ben bu vatan topraklarında gözlerimi açtım ve Allah’ın izni  ile de bu vatan topraklarında  hayata gözlerimi yummak istiyorum. Çünkü burası benim hayatım, burası benim  topraklarımdır. Bu ana vatanın bu günlere gelmesi için  çok sayıda vatan evladı şehit olmuştur.  Başka ülkelerin manda ve himayesi altında yaşamamak için, özgürlüğümüzü doyasıya yaşamak için bu vatanın, bu kıymetli toprakların değerini bilmeliyiz. Vatan uğrunda gözümü kırpmadan öleceğim tek yerdir. Çünkü vatan benim  onurum, vatan benim namusum,  vatan benim  atalarımın bana ve diğer gençlere emanetidir. Vatan sevgisi sevgilerin en kutsalı ve en yücesidir. Vatan sevgisinin önemi ile ilgili  Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk de şu sözü söylemiştir:
‘’ Türk milleti kendisi için, kendi geleceği ve kurtuluşu için çalışan kimseleri ve kurulan zorluk karşısında bırakmayacak kadar yüksek vatanseverlik ve yüksek onur duygusuyla doludur.’’

 İşte tüm bunlardan dolayı vatanımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bu vatanın fertleri ilim ve irfan ordusu olmalıdır. Ülkemizi ancak ve ancak çok çalışarak, ilim ve fende ilerleyerek yüceltebilir ve geliştirebiliriz. İşte tüm bunları yaptığımız zaman da vatanımızı sevmiş oluruz.


4 yorum:

  1. güzel bi yazı ödevime yardımcı oldu

    YanıtlaSil

  2. Çok kötü👎 ıyyk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok guzel müq ödevime cok yardımcı oldu sizin gibi isanları bulmak çoksor

      Sil

Deneme