Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy Konulu Kompozisyon Yazınız.


Hakkın Sesi Mehmet Akif Ersoy Konulu  Kompozisyon Yazınız.

Milli marşımızın yazarı sevgili Mehmet Akif Ersoy hepimizin  iftiharla andığı  kahraman vatan evlatlarından biridir. Mehmet Akif vatansever bir kimseydi. Vatansever olmasının yanında çalışkan, dürüst, imanlı, fedakardı. O kendi ihtiyaçlarını düşünmeyip başkalarına yardım eden iyi bir vatan evladı, iyi bir baba, iyi bir eşti. Haksızlığa asla boyun eğmez, maddi çıkarlar için o güçlü kişiliğinden ödün vermezdi.  Milli marşı gönlünden, iman gücü ile yazmış büyük bir şairdir o.

Milli marşı yazması karşılığında beş yüz lira ödül için tavrı şöyle olmuştur:  Onu almayacağım demiştir ve gerçekten de almamıştır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı yazmaya karar verdikten sonra  kendini tamamen  bu marşa vermiştir ve  milli marşı yazmak için gece gündüz var gücüyle çalışmıştır. Kendisi Milli mücadelenin ruhunu çok iyi kavrayan biri olduğu için, halka en güzel bilgileri, en güzel vaazları da o vermişti. Bir şiir ancak  bu kadar güzel ve anlamlı yazılabilir. İşte bunu başaran kişi de üstadımız sevgili  Mehmet Akif Ersoy’dur.  Milli marşımız mecliste okunduğu zaman  bir alkış tufanı kopmuştu. Herkes hem  duygulu hem de  sevinçli, gurur verici marşımızın etkisi altında kalmıştı. Herkes Mehmet Akif üstadımızı alkışlarken o ise mütevazı bir şekilde oturmuş, utanmış ve başını kollarının arasına sokmuştur. İşte bu kadar da mütevazı, tevazu sahibidir bu büyük insan. 

O yıllarda kendi maddi durumu iyi olmadığı halde bile milli marş için konulan ödül parayı asla almamıştır. Bugün milli marşımızı gururla okuyup dinliyorsak bunu Mehmet Akif Ersoy’a borçluyuz.  Nurlar içinde uyu Mehmet Akif Ersoy’umuz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme