Sabır İle İlgili Hikaye Yazınız.

Sabır İle İlgili Hikaye Yazınız.

 

Günlerdir acı çekiyordu  Nisa .   Hastalığının kanser olduğunu öğrendiği gün yıkılmıştı dünyası başına. Morali bozulmuş, oturup ölümü bekleyeceğim deyivermişti.  Aklı hayali almıyordu. Nasıl kanser olabilirdi bu gencecik yaşında bu körpe kuzu. Henüz 17 yaşındaydı Nisa.   Öğretmeni Merve Hanım bu süreçte Nisa’yı hiç yalnız bırakmayacaktı.

 

Onun bozulan moralinin, yıkılan hayallerinin  yerine gelmesi için okul dışı zamanlarda onunla olacaktı. Onu hayata döndürecekti.  Sabır ve inançla  aşılacaktı  bu zor günler .

 

Nisa günden güne soluyordu, göz göre göre eriyip gidiyordu. Öğretmeni durur muydu hiç? Onun böyle solmaması için her gün onun için eğlendirici etkinlikler yapıyor ve onu mutlu etmek için, hastalığını ona unutturmak için  elinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyordu Merve Öğretmen. Sabretmek gerekirdi. Sabırla ve inançla  inşallah iyi olacaktı Nisa. Hem tıpta çareler tükenmezdi ya.  Gerçekten öyle de oldu. Nisa’nın hastalığı ile ilgili yeni gelişmeler oldu ve hastalığı için gerekli ilaçlar bulundu.  Bu süreçte ise öğretmen ve Nisa çok iyi arkadaş olmuşlardı. Her gün  çok güzel anlar yaşıyordu Nisa. İyi ki vardı öğretmeni, iyi ki onunla olmuştu ve iyi ki sabretmişti. Ona sabrın sonucunda Nisa’nın aldığı ilaçlar tedaviye cevap vermeye başladı.  Nisa tekrar canlanmaya başladı. O halsizliği ortadan kalkıyor, göz göre göre eriyen o körpe kuzu her gün yeniden diriliyor ve canlanıyordu.  Öğretmeninin ona destek olması ve  sabrı ile, inancı ile eski sağlığın tekrar kavuştu Nisa. 

 

Artık okuluna devam edecekti fakat bu güzel yürekli öğretmenini de asla unutmayacaktı. Çünkü ona sabrı ve inanmayı öğretmeni öğretmişti. Ne güzeldi yaşamak, hayaller kurmak ve hayata  eskiki canlılığı ile devam edebilmek. İşte tüm bunlara ulaştıran şey sabır denen erdemdi elbette.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme