Dostluk , Kardeşlik Ve Arkadaşlık Hakkında Kompozisyon Yazınız.

Dostluk , Kardeşlik Ve Arkadaşlık Hakkında Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan o kadar  sosyal bir varlıktır ki yalnız yaşamak, yalnız eğlenmek onun doğasına uygun bir şey değildir. Çünkü insan yaratılıştan  sosyal olmaya , başka insanlarla iletişim ve etkileşim içinde olmaya eğilimli bir varlıktır.  Hayatta bizi mutlu eden, o olmadan yaşamın fazla tadı çıkmaz dediğimiz kimselerden biri ya da birileri elbette ki arkadaşlarımız, dostlarımız, yakınlarımızdır. Hayat onlarla daha güzel ve daha yaşanılırdır. Çünkü  dünya insanla güzel olur, insanların kaynaşması ve  birbirini sevmesi, birbirine güvenmesi ile daha rengarenk bir   yere dönüşür.

 

Dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşimiz gibi gördüklerimiz canlarımız bizler için vazgeçilmez kıymetli kimselerdir.  İnsanın her zaman bir dosta, bir arkadaşa ihtiyacı vardır.  İnsan acılarını, sevinçlerini,  özlemlerini, ayrılıklarını yine en yakınları ile paylaşır ve yine hep onlara özlem duyar. Bunun için dostlarımızın, değerli varlıkların kıymetini bilmeliyiz.  Böyle iyi yürekli kimselerin her zaman yanında olmalıyız. Mesefaler uzak olsa bile can dostlarımızın halini hatrını her zaman sormalıyız. Onlara karşı vefasız kimse olmamalıyız.  Her zaman değer veren, fedakar ve vefalı insanlar olmalıyız. En ufak bir sorun da dostlarımıza arkamızı dönmemeliyiz.

 


Onların bize ettiği iyiliklerin, fedakarlıkların  değerini her zaman yüreğimizde  hissetmeliyiz. Dost candır, dost hayattır, dost  en üzgün olduğun anda bile seni mutlu etmek için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan değerdir. Bunun için dostunuzun, arkadaşınızın kıymetini bilin.

 

Çünkü yaşam onlarla şen olur, şenlik olur. Ömür onlarla daha güzel ve daha uzun olur. Dostlar insanın  yaşama sebebidir, yaşamdan zevk alma , yaşama bağlanma sebebidir. Bundan dolayı dost olun, dostça kalın, kıymet bilin, kıymet verin, kıymetli olun ki öldükten sonra bile güzel anılasınız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme