“İşinin Başında Olmayıp Çaba Harcamayanın Başarı Kazanması Mümkün Değildir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“İşinin Başında Olmayıp Çaba Harcamayanın Başarı Kazanması Mümkün Değildir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsan  ancak çalışarak  bir yerlere gelebilir  ve  işinde başarılı olabilir. Çalışmadan sadece hayal kurup sürekli oturan kimsenin başarısı da hayalden öteye gitmez.  Başarıya ulaşmak isteyen insan önce  iyi bir  hazırlık yapmalıdır. İyi bir hazırlıktan sonra  da elinden gelenin en iyisini yapmalıdır. İşinin başında durmalı, boş  işlere zaman ayırmamalıdır.


Kişi  işinde başarılı olmak için  önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmalıdır. Karşısına çıkan bu engeller kendinden kaynaklıysa hemen kendine çekidüzen vermelidir, kendiyle ilgili değilse o halde yoluna bakmalı ve işini en iyi şekilde yapmak için mücadeleye devam etmelidir. O engeller de ortadan kalktıktan sonra zamanını iyi değerlendirmelidir. Gündemi takip etmeli, kendisinden deneyimli olan kişilerin sözlerine kulak vermeli ve işinin başından asla ayrılmamalıdır. Bütün bunlar yapıldığı zaman  kişi başarıya ulaşır. İşinin başında olmayan, alın teri dökmeyen kişinin başarısızlığı kaçınılmaz olur.  Çünkü çalışmayan, işlerini takip etmeyen kişi ne kendisine faydalı olur, ne de içinde yaşadığı topluma faydası dokunur.


Hayallerin gerçekleşmesi için, yaşama aktif bir şekilde katılmak ve gelecekte mutsuz olmamak için her işlerin başında olunmalıdır.  Başkalarına sırtımızı dayarsak bir arpa yolu bile yok kat edemeyiz. Bundan dolayı işinin  başında olup işinin ehli olmak için uğraşmalıdır insan.




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme