Başarı Ve Çalışmak İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.

Başarı Ve Çalışmak İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.


Yaşam bize  verilmiş  olan en büyük  armağandır. Ömür de bu süreç  içinde   hızlı bir şekilde akıp gider.  Bunun için de insanın kendine yapacağı en büyük iyilik çalışmak, hayata karşı mücadele etmek ve başarı merdivenlerinden  zor da olsa  tırmanabilmektir. Başarı ve çalışmanın koşulu ise kişinin kendine olan inancı ve güveni sayesinde gerçekleşir.  

 

İnsan  çalışarak başarılı olunca hem kendisine hem ailesine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı olur. Başarılı olmak için de kişinin kendi kapasitesinin farkında olması gerekir. Hangi konularda iyi olduğumuz, hangi konularda kötü olduğumuzun farkında olmalıyız. Kapasitemizin farkında olmadığımız zaman ulaşılmayacak hayaller peşinde koşabiliriz. Buda zaman kaybından başka bir şey olmaz. Daha sonra ise düşünmeliyiz ve kendimize hedefler koymalıyız. Bu hedeflere ulaşmak içinde var gücümüzle emek  etmeliyiz. Amaçlarımızla ilgili araştırmalar yapmalıyız.  Bizim hedeflediğimiz işleri başaran insanların yaşam öykülerini okumalıyız ve o kişilerden bilgi, edinmeliyiz. Yani bizden bilgili ve deneyimli insanlara  her zaman danışmalıyız. Başarıya ulaşmak için bol bol kitap okumalıyız.



 
Okuduğumuz kitaplar da bizim kavrama gücümüzü geliştirir ve  hedeflerimiz ile ilgili bilgileri  o kitaplardan öğrenerek gerekli püf noktaları öğrenmiş oluruz. Hedeflerimizi ertelememeliyiz. Kendi amacımız ile ilgili konularda seminerlere katılmalıyız, kurslara kaydolmalıyız.  Gündemdeki ve dünyadaki olaylardan haberdar olmalıyız. Araştırmaktan ve merak etmekten vazgeçmemeliyiz. İşte tüm bunları yaptığımız zaman başarı da her zaman bizimle olur. Başarı ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:

“ Taşı delen  suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.” Latin Atasözü.

 

1 yorum:

Deneme