Koronavirüs Sürecinde Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Koronavirüs  Sürecinde Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bilindiği gibi koronavirüs  henüz sona ermemiştir. Yeni yeni mutasyona uğramış virüs türleri de çıkmaya devam etmektedir. Virüs sürecinde işten çıkmak ve çıkartılmak zorunda kalanlar maddi ve manevi olarak boşluğa düşmüştür. Çevreme baktığımda evine ekmek alamayan babalar eve gelmek istememekte kendilerini çok kötü hissetmektedirler. Bu durumda  aileler zor duruma düşmüş ve bu durum henüz bitmiş de değildir.

Her ne kadar normalleşme sürecinde yeni adımlar atılacak olsa da virüs tamamen sona ermediğinde bu durum böyle devam edecektir. Çoğu sektördeki iş kolları iflas etmiştir. Her ne kadar büyük şirketler zarar etmiş durumda olsa da küçük esnaf, okul kantinlerindeki çalışanlar, temizlikçiler ve daha nice insanlar kaç aydır işsiz bir şekilde evlerine kapanmak zorunda kalmıştır.  İşte bu durumda birlik olmanın zamanı gelmiştir.  İşi olmayan insanlara  , işi olan ve maddi durumu iyi olan insanlar elinden gelen her türlü yardımı etmelidir. Çevremizde yakından tanıdığımız komşularımıza,  akrabalarımıza yardım etmeliyiz ve onların bu zor süreçte elinden tutmalıyız.  Yardım kutuları hazırlamalıyız, paraya ihtiyacı olanlara para yardımı yapmalıyız ve sevdiğimiz insanları mutlu etmeliyiz. İnsana yakışır hareketlerde bulunmalıyız ve bu süreçte bencil davranmamalıyız.



Yardımseverliğin, şefkat ve merhametin en çok bu dönemde işe yarayacağını unutmamalıyız. Zor durumda olanlara yardım etmek ve insanların bu süreçte psikolojilerinin bozulmaması için elimizden geleni yapmak en büyük insanlık olur . Bizler böyle yaptığımız zaman bu zor günlerden hep birlikte başarı ile çıkarız. Yeter ki el birliği ile yardımlaşalım, maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek bu virüsün de yok olmasını sağlayalım.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme