Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanların birbirine karşılıksız yardım etmesi , bir birlerine sevgi ile yaklaşması ve bir birilerine karşı  şefkatli olması toplumları bir birine daha çok yakınlaştırır ve toplumlar bu sayede kaynaşır. Yardımlaşmak , özellikle de muhtaç durumunda olan kimselere iyilik etmek en büyük erdemdir . Yardımlaşmak insanlar arasındaki ilişkileri daha iyi konuma getirir. Bunun için birey olarak her zaman yardımsever ve iyi insan olmalıyız.


Yardımlaşma insanlarda empati kurma becerisinin gelişmesine yardımcı olur .  İnsan her zaman yardımlaşmayı , paylaşmayı bilmelidir.  Zor durumda olan kimselere , düşen kimselere her zaman yardım etmeliyiz ve  bunu herhangi bir çıkar gözetmeden yapmalıyız. Bizim güzel yurdumuzun güzel insanları da bu konuda çok hassastır. Ne zaman biri ya da birileri  zor duruma düşse millet olarak bu duruma hemen el atarız ve kimseyi zor durumda bırakmaz , yardım elimizi uzatırız . Özellikle de savaşın olduğu, sömürülen, hakkı yenen, ezilen  masum insanlara ilk eli her zaman Yüce Türk milletinin muazzam insanları uzatır.Yardım etme bizim kanımızda vardır.



 Çünkü merhametli ve yardımsever bir milletizdir . Toplumların huzur ve güven içinde yaşaması için her zaman yardımlaşma olmalı , iyi konumda olan , zengin olan , varlıklı olanlar zor durumda olan kimselere yardım etmeli ve bu yardımseverlik dünyaya yayılmalıdır.


Yardımseverlik var olduğu sürece insanlık da vardır ve insanlık yaşamaya devam edecektir . Yardımseverlik yok olmuşsa insanlığın vicdanı da yok olmuş , yıkılmış , harap olmuş , ölmüş demektir.

1 yorum:

Deneme