Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkileri Hakkında Bir Kompozisyon Yazınız

Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkileri Hakkında Bir Kompozisyon Yazınız

Zararlı alışkanlıklardan olan sigara , alkol , uyuşturucu, kumar vb .  ne yazık ki gençler tarafından daha çok kullanılmakta ve bu da hızlı bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir . Zararlı alışkanlıkları kullanan gençler  fiziksel ve ruhsal sağlığını kaybetmekte ve kendine ve çevresine zarar vermektedir . Bu kötü alışkanlıklar  insanı kendisine bağımlı yapar .

Kişiyi bu kötü alışkanlıklardan vazgeçirmek kolay değil fakat imkansız da değildir . Kötü alışkanlıklardan korunmak için çeşitli önlemler alınmalı ve bunu uygulamak içinde okul , aile ve çevre olarak  işbirliği içerisinde hareket edilmelidir . Burada en büyük görev gençlerin ailelerine ,  daha sonra ise okul ve  yakın çevresindeki insanlara düşmektedir . Son zamanlarda sokak ortasında kendinden geçen daha yaşamının baharında yapacak çok şeyi olan çocuklarımızı gördükçe içim kan ağlıyor ve bir an önce ülke olarak  millet olarak gençlerimize sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum .  Zararlı alışkanlıklar insanı bunalıma sokar.  Kısa süreliğine kişi rahatladığını düşünse de bu kötü alışkanlıklar hiç bir derde deva olmaz ve kişiyi daha da bataklığa sürükler.

 O tertemiz  , pırıl pırıl gençliğini bu kötü alışkanlıklar ile kirleten gençlerin bir an önce bu yoldan vazgeçmesi için gençlerimize sahip çıkalım ve onları bu zorlu yolda yalnız bırakmayalım lütfen .

Gençlerimizi , çocuklarımız bu kötü alışkanlıklara hiç bulaşmaması için onları sağlıklı nesiller olarak yetiştirmeli ve bu konularda çeşitli konferanslar verilmeli , çeşitli çalışmalar yapılmalıdır . Bir ülkenin umudu olan gençler  ilim ve fen ile uğraşmalı ve onlar için elimizden gelen her türlü fedakarlıklar yapılmalıdır . Onları kötü alışkanlıklar ile uğraşırken değil laboratuvarlarda ilim ile , fen ile uğraşarak görmeli ve birlik içinde hareket etmeliyiz.




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme