17 Günlük Kapanma Sürecinde Evde Nasıl Vakit Geçirmeliyiz? Konulu Metin Yazınız.

 

17 Günlük Kapanma Sürecinde Evde Nasıl Vakit Geçirmeliyiz? Konulu  Metin Yazınız.


 Korona virüsten dolayı bir açılıp bir kapanan okullar virüsün daha hızlı artması ve mutasyonlu virüslerin çoğalması sonucunda okullar tekrar kapatıldı. Çoğu iş yerlerinin  de geçici süreliğine kapatılması gerekti. Daha fazla can kaybı olmasın diye, daha fazla insan hasta olmasın diye kapanan  çoğu yer zorunluluktan dolayı kapanmıştır. İnsanlar sosyal mesafeye daha çok dikkat etseydi, hijyene ve temizliğe daha çok dikkat edilseydi virüs bir an önce son bulurdu fakat bilinçsizlik yüzünden virüs hızla artmaya devam etmektedir.

 

17 günlük kapanma sürecinde evde sıkılmamak için yapmamız gereken bir takım sorumluluklar ve hobiler olmalıdır. Bu süreci aile bireyleri birbirleri ile iletişim halinde olarak, sevgi ve saygı temelinde geçirmeye dikkat etmelidir. Çalışan anne ve babalar bu süreçte çocuklarına daha fazla zaman ayırmalı ve geçmiş günlerin telafisi yapılmalıdır. Ev hanımı olan anneler de işi gücü az da olsa bırakmalı ve sadece çocukları ile vakit geçirmeli, onlar ile oyunlar oynamalı, çeşitli etkinlikler yapmalı ve daha bir çok güzel etkinlikler yaparak bu on yedi günün su gibi akıp geçmesi sağlanmalıdır.

 




 Çocuklar da bu dönemde gördüğü konuları genel olarak tekrar etmeli denemeler ve testler çözülmelidir. Uzaktan eğitim devam etse de  kalan sürede  çalışmaya ve okumaya mutlaka zaman ayrılmalıdır. Bu on yedi gün bir tatilmiş gibi düşünülmemelidir aksine daha çok çalışılmalı ve eksiklikler giderilmeye çalışılmalıdır. Uzaktan eğitim veren öğretmenlerimiz öğrencileri için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Öğrenciler de bu süreçte derslere girmeli ve  derslerini ihmal etmemelidir. Komşuya gidip gelinmemeli,  sağlığımız için kalabalık ortamlardan uzaklaşılmalıdır.

 

Her anı  iyi geçirmeye çalışmalıyız ve zamanın kıymetini bilerek hareket etmeliyiz. Bu zor günlerin de geçeceğine inanmalıyız ve umutla güneşli günlerin bizim olacağını dört gözle beklemeliyiz ve sarılacağımız günleri sabrederek, sosyal mesefaye dikkat ederek geçirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme