Babalar Günü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Babalar Günü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Babamız, canımız bizim her zaman arkamızda duran en değerlimizdir. Babalar evlatları için her türlü zorluğa göğüs geren tıpkı anneler gibi onlar da çocuklarını koşulsuz seven canlardır. Baba demek can demektir, baba demek sığınabileceğin sıcacık bir kucak, gölgesinde gezebileceğin, güven duyabileceğin bir dağ demektir.


Gecesini gündüzüne katıp evlatlarına ekmek parası kazanmak için yollara düşüp aylarca evlerinden uzak kalan,  farklı ülkelerde çalışmak zorunda kalan, sıcacık güneşin altında saatlerce işçilik yapmak için, ustalık yapmak için canını dişine katan, evine ekmek götürmek için yerin kaç kat  altında kömür madeni çıkarmakla uğraşan ve tek dertleri ailesi olan bu kimseler ve sayamayacağım daha milyonlarca babalar, babalarımız  baş üstünde taşınmalıdır. Dünyada güven duyabileceğiniz iki kişi anne ve babadır. Çünkü kimse bizi onlar gibi karşılıksız sevemez, kimse bize onlar gibi yürekten üzülemez ve tabi ki kimse bizi onlar kadar koruyamaz ve kollayamaz.

 

Nasıl ki babalarımız bize ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyorsa biz evlatlar da onlara gerekeni yapmalıyız. Onlar bakıma muhtaç olsun, olmasın her zaman yanlarında olmalıyız, gönüllerini almalıyız, onlara gücümüzün yettiği şekilde çeşitli hediyeler almalı ve gönüllerini kazanmalıyız. Babamızın hayır duasını almalıyız, onlara asla kötülük etmemeliyiz ve babalarımızın   değerini sonsuza kadar bilmeliyiz. Baba olmuş,  ya da hiç baba olmadığı halde yetim, öksüz bir yavruya babalık etmiş, yoldaşlık etmiş ve kimsesizleri kimsesiz bırakmamış babaların, emektar babaların, koca yürekli yiğit babaların, engelli çocuğunu hiç yılmadan yıllarca sırtında taşıyıp okula götürmüş cefakar ve fedakar babaların ve daha birçok emektar babalarımızın babalar gününü kutlar, yüreklerinden öperim.






0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme