Dünya Barışı İçin Bir Mektup Yazınız.

 Dünya Barışı İçin Bir Mektup Yazınız.

 

Dünyayı yöneten, dünyanın dengesine yön veren tüm dünya liderlerine, başkanlarına buradan, yaşadığım ülke olan Türkiye’den   merhaba  diyorum.

 Sevgili dünya liderleri, siyasetçileri, başkanları!

 

Ben henüz on üçüne yeni ayak basmış bir bireyim. Adım Erdem. Sizlere dünya barışı ile ilgili mektubumu şu anda bir dağ köyünden yazıyorum.  Dünyada barışın olmasını, çocukların mutlu olmasını, kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyorum. Savaşların bitmesini, tek bir çocuğun bile savaş yüzünden burnunun kanamasını istemiyorum. Siyasi çıkarlarınızı bir kenara bırakıp daha adil bir dünya, daha insancıl bir dünyada yaşamak tüm çocukların hakkı değil mi sizce?   Eski ki düşmanlıkları bir kenara bırakıp daha huzurlu bir dünyada, barış dolu içinde yaşamak daha iyi değil mi? O savaşın içindeki bebekleri, çocukları, yaşlıları düşünüp empati kurun bir kere lütfen. Sizin çocuklarınız, sevdikleriniz o savaşların ortasında kalsaydı nasıl olurdu? Düşünmesi bile acı değil mi? Öyleyse beklemeyelim, bir an önce savaşlara dur diyelim.

 

Savaşın olmadığı yerlerdeki çocuklar mutluyken savaşın olduğu yerdeki çocukların acı çekmesi sizleri mutlu ediyor mu? Kan, gözyaşı ve acının olduğu yerde insanlıktan, adaletten bahsedilebilir mi sizce?  Hep birlikte barış için mücadele etsek, barış için alın teri döksek daha iyi olmaz mı?  Savaş olunca fayda gören kimse olmuyor. Silahlar konuşuyor. Silahlar konuşmaya başlayınca da canlar yanıyor, acılar bitmiyor.

 

Sevenler sevdiklerinden ayrılıyor, ayrı kalmak zorunda kalıyor. Silahın olduğu yerde, bombanın olduğu yerde doğamız da yok oluyor. Ormanlarımız, yeşil alanlarımız da yok oluyor ve bunların hepsini de yok eden savaş değildir nedir sizce? Evler yıkılıyor, yuvalar yok oluyor, yetimler oluyor, öksüzler oluyor ve daha birçok kötü sonuç. Savaşın kimseye faydası yoktur. Sevgi ile barış içinde yaşayalım. Kardeşliği, dünya kardeşliğini öğretelim çocuklarımıza, gençlerimize. İlim ve fen yolunda hep birlikte kalkınalım.

 

 Çocukların  barış dolu  dolu bir dünyada yaşamasını sağlayalım. Yüzlerinden gülümseme eksik olmasın, bakışlarındaki aydınlık yok olmasın çocukların. Bunu yapmak zor değildir inanın bana. Hep birlikte olduğumuz sürece de dünya barışı kadar güzel başka güzel  bir şey olabilir mi sizce? Hepinizi selamlıyor, hepinizin dünya barışına katkıda bulunmasını sizden rica ediyorum. Dünyamızın, doğamızın huzura ihtiyacı var savaşa değil.  Hoşça kalın savaşları hep birlikte yok edin.





0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme