Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Hayvan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsanlar ve hayvanlar dost olan iki canlıdır.  Aklını kullanan insan kendisini korumayı bilir ve aklı sayesinde  nerde n zarar geleceğini, nerden fayda sağlayacağını bilir. Hayvanlar ise her ne kadar aklı olmasa da bazı durumları önceden iç güdüleri ile sezer. Çünkü onlara da Allah tarafından farklı özellikler verilmiştir. Hayvanlar; korunmaya, sevilmeye, sıcacık bir yuvaya, bir kap suya yada bir kap mamaya ihtiyacı olan, savunmasız  masum varlıklardır. Dost canlısı olan hayvanlar çoğu zaman insanoğlundan daha vefakardır.

 

 Onlara bir iyilik yaptığınız zaman bunu asla unutmazlar. Size olan sevgisini ve ilgisini size yaklaşarak, çeşitli hareketler ile gösterir.  Örneğin sokakta rastladığım bir kediye bir kereliğine evimdeki sucuktan vermiştim. Kapıdan her çıktığımda işe doğru giderken o kedi beni durağa kadar götürüyor ve ben otobüse bindikten sonrada geri bizim evin tarafına doğru gidiyordu. Zamanla o bana , ben ona iyice alıştım. Ona mama aldım, süt aldım, ciğer aldım. Çok yakın iki arkadaş gibi olmuştuk. Başlarda kedilerden korktuğumu sanırdım ki ama aslında durum  hiç de öyle değilmiş. Zamanla alışıyormuş insan bir hayvana sahip olmaya ve bağlanmaya. Ben de Toto adını verdiğim kediye bu sayede bağlanmıştım.

 

Hayvan sevgisi daha küçük yaşlarda başlar insanda. Kimi çocuklar hayvanlardan korkarken kimi çocuklarda ise zerre kadar korku yoktur. Buda her çocuğun yapısı ile ilgilidir. Durum böyle de olsa aile büyükleri ,   çocuklarına  hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamalıdır. Bir hayvana dokunamayabilirsiniz, ondan huylanabilirsiniz ama ona zarar veremezsiniz. Çünkü kimsenin o masum canlılara zarar vermeye hakkı yoktur.

 

 Onları korumaktan  başka    onlara sahip çıkmaktan başka daha güzel ne olabilir ki? Bir canlının yaşamasına vesile olma, onu açlıktan, susuzluktan ve soğuktan koruma … Ona bir kulübe yapıp onun da soğuk kış günlerini sıcacık yuvasında geçirmesini sağlamak kadar insana yakışan başka ne olabilir? Yeter ki içimizde hayvan sevgisi olsun, onlara karşı duyarlılık olsun.









2 yorum:

  1. çok teşekkürler lütfen kompozisyon yazmaya devam edin çok güzel ve bilinçli

    rica etsem AHİLİK KÜLTÜRÜ ie ilgili de kompozisyon da yazar mısınız?

    şimdiden teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür ederim ahilik kültürü ile ilgili kompozisyonu yazacağım elbette gün içinde. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Deneme