Memleket İsterim Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Memleket İsterim Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Memleketim benim  yaşama sevincim, memleketim benim nefes alışım, memleketim ana dilimi  özgürce konuşabildiğim,  topraklarım kısaca her şeyimdir.  Memleketinden ayrı kaldığı zaman anlar insan o yerin ne kadar değerli olduğunu, topraklarının en büyük hazine olduğunu, insanın en iyi dost olduğunu.  Sularının billur gibi olduğu , nehirlerinin, göllerinin kurumadığı,  ağaçlarının, toprağının kimyasal ilaçlarla zarar görmediği  bir memleket isterim. Kadın – erkek ayrımının olmadığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu,  çocukların öksüz bırakılmadığı memleket isterim. 


Dağlarında çiçeklerin rengarenk açtığı, kuşların her sabah güzel sesler çıkararak uçuştuğu, insanların eskisi gibi sevgi ve dayanışma ile işlerini çözdüğü bir memleket isterim. İnsanların siyasi görüşlerinden dolayı ayrıştırılmadığı, hoşgörü ortamının  , tahammül etmenin daha fazla  olduğu bir memleket isterim. Orman yangınlarının olmadığı, hiçbir canlının zarar görmediği, çocukların sevinçten gözleri parladığı  bir memleket benim isteğim. Terör olaylarının son bulduğu, Mehmetçiklerimizin güçlü olduğu, ordumuzun dünyanın en güçlü ordusu olduğu, eğitime, öğretime çok önem verildiği bir memleket  isterim.







 Sanatta, sporda, kültürde devrim yaptığımız, ekonomide, eğitimde dünya sıralamasında zirvede olduğumuz, herkesin iş bulup mutlu olacağı bir memleket isterim. Her baba evine ekmek götürebilsin, hiçbir baba çocuğuma yeterli değilim, ona bir şey yapamıyorum demesin. Yuvalar yıkılmasın, aile birliği bozulmasın. Huzurun, sevginin, saygının daim olduğu , insanların birbirini çok sevdiği bir memleket isterim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme