“Çocukların Karınlarını Ve Zihinlerini Doyurduğumuz Kadar Ruhlarını Da Beslemeliyiz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Çocukların Karınlarını Ve Zihinlerini Doyurduğumuz Kadar Ruhlarını Da Beslemeliyiz.”  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Çocuklar, tatlı bakışları, doğal davranışları ile içimize güneş  gibi doğan ve yüzü asık insanın bile yeri geldiğinde tebessüm etmesini sağlayan sevimli canlardır. Onlar olunca yaşam daha anlamlı ve daha çekilir olur. Çocuksuz bir dünyanın hiçbir tadı olmaz. Çocuklarımız;  geleceğimiz, geleceğimize ışık tutan neferler, her zaman sevgiye , ilgiye muhtaçtır. Çocukların istediği en önemli istekleri onlara gösterilen  ,ilgi ve şefkatin devamlı olmasıdır. 



Çocukların karınlarını doyururuz ki aç kalmasınlar, açıkta kalmasınlar. Kimseye el açmasınlar, muhtaç olmasınlar.  Zihinlerini doyurmaya çalışırız elimizden geldiği kadar. Okumayı ve yazmayı öğrensinler, başarılı olsunlar, kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilsinler gibi çok sayıda amaçlarımız vardır çocuklarımızın  üzerinde. Oysa ruhlarını doyurmak çoğumuzun aklına gelmez belki de. Onun en çok gereksinim duyduğu şey ise başının okşanması, yanağının okşanması ve içten bir sarılış, onunla az da olsa  vakit geçirip sadece ona yönelmek ve onu önemsemek,  zaman zaman unutulmayacak  anılar biriktirebilmek, güzel vakit geçirebilmek ve çocuğumuzun değerli olduğunu ona hissettirebilmek.


 İşte çocuğun asıl istediği şey şunlardır: Sevgi, ilgi, merhamet, saygı  vb gibi temel unsurlardır. Bunlar olduğu zaman çocuk kendini mutlu hisseder, kendini sever ve kendini geliştirmek ve olumlu yönde değiştirmek için çalışır ve bunun sonucunda başarılı da olur. Çocukların ruhları sevgi ile doyurulmalı, onları sevgiden mahrum bırakılmamalıdır. 



Onlar sevgiden ve ilgiden mahrum bırakılmadığı zaman çocukluklarını doyasıya yaşamış olur ve onlar da büyüdüğü zaman iyi bir baba, iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir dost vb. olur. İşte tüm yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi çocukları doyurmak sadece ekmek, peynir ya da envai çeşit yemekler değildir. Onların en çok ihtiyaç duydukları şey anne ve baba sevgisi, öğretmen sevgisi, yakınların ona gösterdiği sevgi ve ilgidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme