Evrendeki Tüm Kötülükler Yok Edilemese De Yapılan İyiliklerin Karşılıksız Kalmayacağını Anlatan Metninizi Aşağıdaki Atasözlerini Kullanarak Yazınız. “İyiliğe İyilik Her Kişinin Kârı; Kötülüğe İyilik Er Kişinin Kârı.” İyilik Et Denize At, Balık Bilmezse Halik Bilir.”

 Evrendeki Tüm Kötülükler Yok Edilemese  De Yapılan İyiliklerin  Karşılıksız Kalmayacağını Anlatan Metninizi Aşağıdaki Atasözlerini Kullanarak Yazınız.

“İyiliğe İyilik Her Kişinin Kârı; Kötülüğe İyilik Er Kişinin Kârı.”

 İyilik Et Denize At, Balık Bilmezse Halik Bilir.”


Dünyada her kötülüğü engelleyemeyiz. Her gün evrende çeşitli olumsuz olaylar olmaktadır. Canı yananlar, can yakanlar, şiddete maruz kalanlar, savaşlar, savaşta yok yere yaşamlarını kaybeden masum insanlar, terör olayları vb. Dünyada o kadar çok kötü olay yaşanmaktadır bunu say say bitiremeyiz. Evrendeki tüm kötülükler yok edilemez. Çünkü elimizde sihirli bir değnek yoktur. Bir anda her şeyi normal düzenine getirecek güç sadece  hayallerde olur. 



Gerçek dünya  güllük gülistanlık bir yer değildir. Kötülüklerin hepsini engelleyemeyiz ama kötülük yapmamak ise bizim elimizde olan bir durumdur. Elimizden geldiği kadar iyi insan olmak, insanlara iyi davranmak, içimizde şefkat ve merhamet duygusunun yaşamasını sağlamak ise elimizde olan bir durumdur. Bir kimseye yaptığımız iyiliği karşılığı olsun diye yapmamalıyız. İnsanın onuruna yakışan davranış biçimi karşılıksız iyilik yapmaktır. Çıkar ilişkilerine dayanan iyiliği çoğu kişi yapar. Önemli olan hiçbir çıkarımız olmadan karşı taraf ya da taraflara iyilik etmek, insanlığın ölmediğini gösterebilmektir. 




Atalarımızın da dediği gibi iyiliğe iyilik her kişinin kârı; kötülüğe iyilik ise er kişinin kârıdır. Ayrıca yaptığımız iyiliklerin değerini kimi insanlar bilmeyebilir. Karşımıza vefasız , iyilik bilmeyen kimseler de çıkabilir. Onun için de şu atasözünü unutmamalıyız: “ İyilik yap denize at; balık bilmezse Halik bilir.” Gerçekten d öyledir. Bizler iyilik yapmaya devam etmeliyiz. İnsanlar iyiliğin değerini anlamasalar bile bunu bilen Yüce Yaradan vardır ve orada her şey kayıt altındadır. Onun için her zaman insan olmaya, iyi olmaya devam etmeliyiz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme