“Değer Verin ya da Vermeyin, Ama Asla Verir Gibi Yapmayın.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız. (Sadi Şirazi)

 “Değer Verin ya da Vermeyin,  Ama Asla Verir Gibi Yapmayın.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

Değer vermek, değer görmek, sevmek, sevilmek insanların  ait olma ihtiyaçları ile ilgili bir durumdur. Her şey yeme, içme barınma değildir. İnsanı insan yapan ve onun mutlu olmasını sağlayan bir diğer özellik de onun değer görüp görmemesidir.   Hemen hemen çoğumuz içimizde yaşadığımız toplum tarafından sevilmek, benimsenmek ve değer görmek isteriz. İçinde yaşadığımız toplumla bir bütün olduğumuz için, yalnız yaşamanın , insanlardan soyut bir hayat sürmenin kişiye bir faydası olmaz ve bu durumdan kişi de hoşnut kalmaz.



 Değer vermek karşınızdaki kişi ya da kişileri önemsemek demektir. Değer verin ya da vermeyin ama asla veriri gibi yapmayın sözü de bir şeyi gerçek anlamda yapın, sözde değer veriyormuş gibi insanların umutları  ile oynamayın demek istemiştir. Değer vermek aynı zamanda fedakarlık etmek demektir, sevmek demektir, emek etmek demektir ve  ilgilenmek demektir. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz kişilerin kıymetini bilmeliyiz. Değer vermediğimiz bir kimseye de yalandan değer veriyormuş gibi yaparak sahte bir kılığa bürünmeye çalışmamalıyız. İşte bunu yaptığımız zaman insan olmanın özünden uzaklaşmış oluruz ve kendimize de bir saygımız kalmamış olur.




 Bizi seven, bize değer veren kişilere bizler de gerçek anlamda değer vermeliyiz, o kimselerin zor zamanlarında yana olmalıyız ve onlara arka çıkmalıyız ama asla değer veriyormuş gibi yapıp sahte bir kişilik, yapmacık bir insancık rolünde harekette bulunmamalıyız. Yüzüne gülüp değer verir gibi gösterip arkasından attığımız insanların da size olan inançları ile güvenleri ile oynamayın. Bir kimseye değer veriyorsanız bunu uygulamada da gösterin ve o kişiye de bunu yaşattırın. İşte bunları yaptığımız zaman  değer vermiş oluruz sevdiklerimize ve mış gibi bir yaşam da sürmemiş oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme