“Siyasi, Askeri Zaferler Ne Kadar Büyük Olurlarsa Olsunlar, Ekonomik Zaferlerle Taçlandırılmazlarsa Meydana Gelen Zaferler Devamlı Olamaz, Az Zamanda Söner.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Siyasi, Askeri Zaferler Ne Kadar Büyük Olurlarsa Olsunlar, Ekonomik Zaferlerle Taçlandırılmazlarsa Meydana Gelen Zaferler Devamlı Olamaz, Az Zamanda Söner.”  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal, ülkesinin sadece siyasi alanda değil her alanda gelişmesi gerektiğine inanmıştır ve bunun için de azimle çalışmaya, ülkesini kalkındırmaya yaşamı yettiğince devam etmiştir. Ülkemiz işgal tehlikesi altında olduğu zamanlar vatanımızın ilk amacı ülkeyi, topraklarımızı korumak ve tam bağımsızlığımıza kavuşmaktır.






Savaşlar bittikten sonra, ülkemiz kurtarıldıktan sonra siyasi zafer tadılmış sıra ekonomik zafere gelmiştir. Bir ülke her ne kadar siyasi anlamda zafere ulaşırsa ulaşsın o zafer ekonomi ile taçlanmadıkça oluşan zaferin hiçbir anlamı olmaz ayrıca da  tam bağımsız da olmuş sayılamayız demiştir Mustafa Kemal. Elbette siyasi zaferler olsun fakat bunun yanında ülkemiz ekonomik anlamda da gelişmiş olsun. Başka ülkelere muhtaç olmak yerine kendi yerli malımızı üretmek, ithalatı azaltıp ihracata yoğunlaşmak Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşlarının en büyük görevi olmalıdır. Vatanını gerçek anlamda seven bireyler vatanının ekonomik anlamda gelişmesi için çok çalışan, fedakarlık gösteren emektar kimselerdir. Vatan millet Sakarya  adından sadece lafta vatan sevgisi ne yazık ki ülke için bir fayda sağlamaz. 



Hem vatan millet Sakarya şiirlerini okuyup hem o okuduğumuz bu güzel şiirleri uygulamaya geçirdiğimiz zaman, ülkemizin ekonomisine katkı sağladığımız zaman işte o zaman vatansever olmuş oluruz. Bunun için de çok çalışmalıyız, gece gündüz demeden, yorulmak nedir bilmeden vatanımı için çalışmalıyız ve ülkemizi her anlamda geliştirmeli, kalkındırmalı ve çağdaş uygarlıklar, bilim uygarlığı, ilim uygarlığı ülkesine dönüştürmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme