“El Elin Eşeğini Türkü Çığırarak Arar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “El Elin Eşeğini Türkü  Çığırarak Arar.”  Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Yabancı,  yabancının kaybolan   eşeğini arar gibi görünür ama gerçekte aramaz.  İnsanlar kendilerini yakından ilgilendirmeyen bir sorunla karşı karşıya kaldıkları zaman o soruna karşı pek duyarlı olmazlar. Atalarımız da insanların  bu duyarsızlığına karşı el eleğin eşeğini türkü çığırarak arar sözü ile aslında insanlara ince bir mesaj vermek istemişlerdir. İnsan elbette kendini sevmeli, kendini düşünmelidir ama  aşırı bencilliğe kaçmamalıdır.





 Bir kişinin bir sorunu olduğunda, bir derdi olduğunda toplum olarak o kişi ya da kişilere elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız ve insanların yardıma muhtaç olduklarını gördüğümüz halde bunu görmemezlikten gelmemeliyiz. Ya yardıma olan insanlara gerçek anlamda yürekten yardım etmeliyiz, imkanımız yoksa da dua etmeliyiz ama onlara asla yardım eder gibi yaparak o kimselerin umutları ile, duyguları ile oynamamalıyız.   Yardım ediyormuş gibi yaparak kimsenin gözünü boyamaya çalışmamalıyız. 


Gerçekten iyi niyetliyseniz bu eninde sonunda ortaya çıkar.  Toplum olarak nerede bir zorluk çeken, büyük sıkıntılar çeken kimse varsa o kişiye el birliği ve dayanışma içinde olarak yardım etmeliyiz ve toplumsal sorunlara da kayıtsız kalmamalıyız.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme