23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Çocuklarda Etkisi Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Çocuklarda Etkisi Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 

Mustafa Kemal Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü hem egemenliğin kutlanması hem de bu özel ve anlamlı günün çocuklara armağan edilmesi gerektiğini düşünmüş ve ondan dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ilan edilmiştir. Mustafa Kemal bir milletinin geleceğini aydınlatan ve parlatan tek şeyin çocuklar olduğuna inanmıştır. Çocuklara verilen değer, onlara gösterilen ilgi ve sevgi onların ileride aydın, bilimsel düşünen, ilim ve irfan yolunda ilerleyen kimseler olmasını sağlar. Onun için milletin en değerli varlıkları çocuklardır ve çocuklar olmaya da devam edecektir. Onlar hayatın neşesi, umudu, cesareti, tebessümü, bilgesi kısacası her şeyidir. 


23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı sadece bizim çocuklarımızın için ilan edilmiş  olmasına rağmen dünyanın en ücra köşelerinden bu bayramı kutlamak için gelen binlerce çocuk ülkemize misafir olarak  gelir ve bizim çocuklarımız ile birlikte kaynaşırlar, bir olurlar ve rengarenk görüntüler ve sevgi çiçekleri  ortaya çıkar.   Bu anlamlı ve güzel bayram için veliler çocuklarının mutlu olması için, öğretmenler geleceğin mimarı olan öğrencileri için günler öncesinden hazırlıklara başlar.  Rengarenk kıyafetler alınır, pantolonlar alınır, süsler alınır ve Türk bayrakları eşliğinde o anlamlı güne hazırlanılır.

Çocukların duyguları nasıl diye soracaksınız çocuklar o günden bir  gün önce daha da heyecan içinde olurlar ve kimileri heyecandan gece geç saatlere kadar uyuyamazlar. Çünkü onların bayramı vardır sabah. Bayram demek onların mutluluğunu doyasıya yaşanmak, coşku içinde anlamlı bir gün geçirmektir. 

Sabah olduğunda kahvaltılar yapılır, kıyafetler ütülenmiş olarak giyilir, dişler fırçalanır ve tören alanına varılır. Başlar 23 Nisan etkinlikleri coşku ile. Şiirler okunur, kompozisyonlar okunur, Gazi Mustafa Kemal’e minnet duyar çocuklar o gün. Kendilerine böyle bir bayramı hediye eden büyük lidere olan sevgi bir kat daha artar o gün. Çocuklar oynar, şarkılar söylenir,  danslar edilir, yöresel gösteriler sunulur izleyicilere. Farklı ülkelerin çocukları kendi ana dillerinde şarkılar söyler.  Bizim kıymetli ana dilimiz olan Türkçe  dilinde şarkılar okurlar, şiirler okurlar. Böylece bir kültür kaynaşması, kültür alışverişi de yaşanmış olur  o anlamlı ve özel günde. 

Çocuklar bir başka mutlu olur o gün. Daha bir sevgi dolu, ilgi bekleyen, sevgi bekleyen canlar olurlar. Bu bayramda onların mutlu olmasını sağlamalıyız ve onları o gün sinemaya, değişik gösterilere,  farklı etkinliklere katmalıyız ve çocukların kendi bayramlarını kendi istedikleri gibi yaşamasını sağlamalıyız ve büyüdükleri zaman akıllarında güzel anılar bırakmalıyız. Şimdiden tüm yavrularımızın bayramı kutlu ve mutlu olsun. Hepinizin gözlerinden öperim kıymetli çocuklar.

1 yorum:

Deneme