Beyaz Diş Romanı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 

Beyaz Diş Romanı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 

1) Beyaz Diş’in yaşadığı topraklar nereydi?

a)Batı toprakları

b) Güney toprakları

c) Kuzey toprakları

d)Doğu toprakları

 

2) Bill’e göre takımın en kuvvetli köpeği hangisiydi?

a) Frog

b) Dobiş

c) Kulaksız

d) Azman

 

3) Bill köpekleri hangi hayvanlara benzetmiştir?

a)Aslan

b)Ayı

c)Kaplan

d)Köpekbalığı

 

4) Beyaz Diş kaç yavru dünyaya getirmiştir?

a) 3

b) 4

c) 5

d) 6

 

5) Aşağıdakilerden hangisi Boz Enik’in özelliklerinden değildir?

a) Çok uysal ve tembeldi.

b) Kardeşlerin en gelişmişi ve yırtıcısıydı.

c) Anasına en büyük zorluğu çıkarandı.

d)  Kardeşlerinden daha yüksek bir sesle homurtu sesi çıkartabiliyordu.

 

6) Tekgöz (Babayı) öldüren hayvan aşağıdakilerden hangisidir?

a)Yırtıcı bir aslan

b)Yılan

c)Vaşak

d)Timsah

 

7) Yasalara uymanın sonucu ne olurdu?

a)Adaletsizlik olurdu.

b)Eşitsizlik olurdu.

c)Öfke ve sinir nöbeti olurdu.

d)Acıdan uzak olmayı sağlar, mutluluk getirirdi.

 

8) Minik yavrıuya göre hayatın tek amacı nedir?

a) Ot yemek

b) Et yemek

c) Sıcakta ısınmak

d) Sürekli uyumak

 

9) Kuzey Topraklarında yasa nasıl işlerdi?

Ya uyursun, ya kalırsın

b)Ya gzersin, ya boş boş oturursun.

c) Ya köle olursun, ya esir olursun

d) Ya yersin ya da yem olursun.

 

10) Beyaz Diş’e neden Beyaz Diş adı verilmiştir?

a)Kuyruğu beyaz olduğu için

b)Gözleri kör olduğu için beyaza yakın yerinin daha çok olduğu için

c)Dişleri beyaz olduğu için

d)Kulakları beyaz olduğu için

 

11) Küçük Kurt Beyaz Diş’e göre insanlar kimdi?

a) İnsanlar da kendileri gibi hayvandı.

b) Zalim ve acımasız varlıklardı.

c) Sürekli yemek yiyen oburlardı.

d) Ateş yakanlar, tanrıydı insanlar.

 

12) Beyaz Diş’in en büyük kabusu kimdi?

a) Lip- Lip

b) Gelincik

c) Kar Tavuğu

d) Tilki

 

13) Beyaz Diş hangi yönden annesine benziyordu?

a) Bakışları

b) Duruşu

c) Öfkelenişi

d) Zihinsel yapısı

 

14)Beyaz Diş’in annesinin adı nedir?

a) Kiche

b) Bella

c) Susam

d)Venüs

 

15) Beyaz Diş ilk savaşlarını aşağıdakilerden hangisi ile yapmıştır?

a) Aslan, kaplan, kartal

b) Kar tavuğu,  gelincik ve vaşak

c) Yılan ve  maymun

d) Ayı ve  koca bir kurt

 





16) Güzel Smith’e çocukluğunda ne denilirmiş?

a) İğne kafa

b) Güzel gözlü çocuk

c) Yavru ceylan

d) Çirkin ördek yavrusu

 

 

17) Beyaz Diş sevgiyi ve koşulsuz itaatin olduğunu kimden öğrenmiştir?

a) Matt

b) Scott

c) Annesinden

d) Babasından

 

18) Aşağıdakilerden hangisi Beyaz Diş2in özelliklerinden biri değildir?

a) Olayları geç anlayan

b) Zeki

c) Çevik

d) Vahşi

 

19) Beyaz diş kimi lmekten kurtamıştır?

a) Scottt

b) Scott’un babası

c) Scott’un annesi

d) Scott’un çocuğu

 

20) Beyaz Diş adlı bu muhteşem eserin yazarı kimdir?

a) Charles Dickens

b) Tolstoy

c) Dostoyevksi

d) Jack Landon

 

 

Cevaplar:

1. c   2. a  3. d   4.c   5. a  6. c   7.d  8. b  9.d  10.c  11. d   12.a   13.d  14)a  15.  b   16. a   17. b  18.  a   19. b  20. d

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...